Домашнє повидло зі сливи

Домашнє повидло зі сливи
4.9
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг сливи
  • 1 л чистої води
  • 750 гр цукру

Рецепт:

  1. Сливи вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. У каструлі закип'ятити воду, скласти в неї сливи і проварити їх протягом 5 хвилин. Злити воду і пропустити сливи через м'ясорубку (можна протерти м'якоть через сито, якщо хочете повидло без шкірки).
  2. Перекласти сливове пюре в миску або каструлю, поставити її на вогонь. Варити повидло зі слив близько 15 хвилин після закипання на невеликому вогні. При цьому як можна помішувати його ложкою.
  3. Тим часом простерилізувати банки на пару, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 8-10 хвилин. Через 15 хвилин після початку варіння повидла додати в нього 150 гр цукру і перемішати. Ще через кілька хвилин додати 150 гр цукру і знову розмішати.
  4. Таким чином поступово додати весь цукор. Готувати сливове повидло ще 15 хвилин (або до бажаної консистенції) після додавання останньої порції цукру. Розкласти гаряче повидло по банках, закатати кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою.
  5. Після повного охолодження банок можна прибрати їх на зберігання в темне прохолодне приміщення. Зберігається домашнє повидло зі сливи близько 1,5-2 років.

Зберігаючи традицію виготовлення домашніх консервів, ви не тільки насолоджуєтеся чудовим смаком, а й створюєте неповторний дух автентичної кухні. Спробуйте різноманітні варіації цього рецепта, додайте прянощі для особливого смаку або експериментуйте з іншими фруктами. Вам обов'язково сподобається цей домашній джем зі сливи, який розкриває справжню природну солодкість і аромат цього прекрасного фрукта.