Домашнє повидло зі сливи
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг сливи
- 1 л чистої води
- 750 гр цукру
Рецепт:
- Сливи вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. У каструлі закип'ятити воду, скласти в неї сливи і проварити їх протягом 5 хвилин. Злити воду і пропустити сливи через м'ясорубку (можна протерти м'якоть через сито, якщо хочете повидло без шкірки).
- Перекласти сливове пюре в миску або каструлю, поставити її на вогонь. Варити повидло зі слив близько 15 хвилин після закипання на невеликому вогні. При цьому як можна помішувати його ложкою.
- Тим часом простерилізувати банки на пару, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 8-10 хвилин. Через 15 хвилин після початку варіння повидла додати в нього 150 гр цукру і перемішати. Ще через кілька хвилин додати 150 гр цукру і знову розмішати.
- Таким чином поступово додати весь цукор. Готувати сливове повидло ще 15 хвилин (або до бажаної консистенції) після додавання останньої порції цукру. Розкласти гаряче повидло по банках, закатати кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою.
- Після повного охолодження банок можна прибрати їх на зберігання в темне прохолодне приміщення. Зберігається домашнє повидло зі сливи близько 1,5-2 років.
Зберігаючи традицію виготовлення домашніх консервів, ви не тільки насолоджуєтеся чудовим смаком, а й створюєте неповторний дух автентичної кухні. Спробуйте різноманітні варіації цього рецепта, додайте прянощі для особливого смаку або експериментуйте з іншими фруктами. Вам обов'язково сподобається цей домашній джем зі сливи, який розкриває справжню природну солодкість і аромат цього прекрасного фрукта.