Мариновані опеньки: Смачна рецептура для сезонної насолоди
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжих опеньків
- 100 мл чистої води
- 40 мл оцту 9%
- 1 ст.л. солі
- 3 лаврові листки
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. сухого насіння кропу
Рецепт:
- Опеньки ретельно вимити, обсушити і скласти в каструлю. Влити в каструлю воду і поставити її на невеликий вогонь. Додати в каструлю лаврове листя, сіль, цукор, насіння кропу і перемішати. Помішуючи, довести все до кипіння і проварити опеньки протягом 15 хвилин при слабкому кипінні.
- Тим часом простерилізувати банки і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин. Наприкінці приготування влити в каструлю з опеньками оцет, гарненько перемішати і зняти з вогню.
- Одразу після цього розкласти гриби по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити на 5-6 годин остигати. Зберігати мариновані опеньки в прохолодному приміщенні, захищеному від сонячного світла (вжити протягом півтора року).
Мариновані опеньки - це чудовий спосіб зберегти смак літа протягом тривалого періоду. Вони чудово підходять як закуска до ваших улюблених страв або надають неповторного смаку салатам і сендвічам. Будьте впевнені, що збережені від цього рецепта гриби подарують вам незабутні гастрономічні насолоди. Запрошуємо вас спробувати цей простий рецепт і насолодитися смаком маринованих опеньків протягом тривалого часу.