Лечо з квасолею: незабутній смак літа в кожній банці
Кухня
Інгредієнти:
- 3,5 кг помідорів
- 2 кг болгарського перцю
- 0,5 кг сухої квасолі
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- 250 мл рослинної олії
- 200 гр цукру
- 1 гострий червоний перець
- 2 ст.л. солі
- 2 ст.л. оцту 9%
Рецепт приготування:
- Квасолю скласти в каструлю, залити холодною водою і залишити на 8-10 годин у кімнатній температурі. Через зазначений час злити воду, влити свіжу і поставити на вогонь. Варити квасолю протягом 40-50 хвилин після закипання до готовності.
- Відкинути квасолю на друшляк і залишити остигати. Помідори вимити, видалити місце, де кріпилася плодоніжка, і порізати великими шматочками. Пропустити м'якоть помідорів (за бажанням її можна очистити від шкірки) через м'ясорубку.
- Перелити помідорне пюре в каструлю і поставити на вогонь. Після закипання додати сіль, цукор, ретельно перемішати і готувати ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Гострий червоний перець вимити, видалити плодоніжку і порізати маленькими шматочками (можна натерти на крупній тертці).
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. Додати солодкий перець і цибулю до томатної маси, готувати ще 15 хвилин при слабкому кипінні. Всипати в каструлю з лечо квасолю, влити олію і перемішати.
- Простерилізувати банки для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Через 10 хвилин після додавання квасолі влити в каструлю оцет, розмішати і зняти з вогню.
- Розкласти лечо з квасолею по банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Через 5-6 годин можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму.
Не бійтеся експериментувати з цим рецептом! Ви можете додати свої улюблені спеції, такі як паприка, куркума або кмин, щоб надати лечо більш насиченого смаку. Також, залежно від вашого смаку, ви можете змінити співвідношення овочів і додати інші інгредієнти, які вам подобаються, наприклад, моркву або кабачок.