Грушова згущенка
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 кг груш
- 1,5 кг цукру
- 1,5 л молока
- пів ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Груші очистити від серцевини та шкірки, порізати м'якоть невеликими кубиками. Скласти подрібнену грушу в миску, засипати цукром і перемішати. Поставити каструлю/миску на вогонь і, помішуючи, довести масу до кипіння.
- Проварити груші протягом однієї години за слабкого кипіння. Через зазначений час влити в миску гаряче молоко і додати соду, все ретельно перемішати. Поставити миску на розсікач (можна варити просто на маленькому вогні).
- Вариться грушеве згущене молоко на слабкому вогні близько 4 годин. При цьому якомога частіше помішувати згущене молоко, щоб воно не пригоріло. Зняти миску з вогню і залишити згущене молоко з грушами на 15-20 хвилин остигати. Банки та кришки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом (для консервації на зиму) або ретельно вимити з содою (для зберігання в холодильнику до місяця).
- Невеликими порціями (по 0,5 л) подрібнити всю масу до однорідної консистенції за допомогою блендера. З'єднати все в одній мисці та поставити на вогонь. Після закипання розкласти згущене молоко з груш по банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і накрити ковдрою.
- Грушеве згущене молоко зберігається до місяця в холодильнику (в не стерильній ємності) і близько року в темному прохолодному місці (в закатаній стерильній банці). Подавати грушеве згущене молоко можна як доповнення до десертів і випічки. Смачного!