Секрети виготовлення смачного компоту з груш
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л чистої води
- 1,2-1,5 кг груш
- 110-120 гр цукру
- 1/4 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- Груші вимити, видалити плодоніжки і наколоти у 2-3 місцях кожну грушу зубочисткою. Скласти фрукти в каструлю, залити їх холодною водою і поставити на вогонь. Проварити компот із груш за слабкого кипіння протягом 15 хвилин.
- Тим часом простерилізувати банки для консервації на зиму, кришки окремо прокип'ятити протягом 5 хвилин. У чисті банки скласти проварені груші, до сиропу додати цукор, лимонну кислоту і розмішати до їх повного розчинення.
- Поставити каструлю із сиропом на вогонь і довести його до кипіння. Відразу після закипання залити сиропом груші (під низ банок підкласти лезо ножа або ложку/вилку) і закатати банки кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити на 4-5 годин.
- Остиглий грушевий компот можна прибрати на зберігання в темне прохолодне місце. За бажанням, можна зберігати компот у холодильнику (близько 1-2 тижнів). Для цього не обов'язково стерилізувати й закатувати банку, достатньо її просто вимити з содою і закрити капроновою кришкою.
Компот із груш - це чудовий спосіб насолодитися свіжістю та солодкістю цього сезонного фрукта. Він підходить як гарний напій під час обідньої перерви, так і як освіжаючий напій для гостей на літньому вечорі. Побалуйте себе і своїх близьких цим простим, але незабутнім компотом із груш!