Секрети виготовлення смачного компоту з груш

Секрети виготовлення смачного компоту з груш
3.9
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л чистої води
  • 1,2-1,5 кг груш
  • 110-120 гр цукру
  • 1/4 ч.л. лимонної кислоти

Рецепт приготування страви:

  1. Груші вимити, видалити плодоніжки і наколоти у 2-3 місцях кожну грушу зубочисткою. Скласти фрукти в каструлю, залити їх холодною водою і поставити на вогонь. Проварити компот із груш за слабкого кипіння протягом 15 хвилин.
  2. Тим часом простерилізувати банки для консервації на зиму, кришки окремо прокип'ятити протягом 5 хвилин. У чисті банки скласти проварені груші, до сиропу додати цукор, лимонну кислоту і розмішати до їх повного розчинення.
  3. Поставити каструлю із сиропом на вогонь і довести його до кипіння. Відразу після закипання залити сиропом груші (під низ банок підкласти лезо ножа або ложку/вилку) і закатати банки кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити на 4-5 годин.
  4. Остиглий грушевий компот можна прибрати на зберігання в темне прохолодне місце. За бажанням, можна зберігати компот у холодильнику (близько 1-2 тижнів). Для цього не обов'язково стерилізувати й закатувати банку, достатньо її просто вимити з содою і закрити капроновою кришкою.

Компот із груш - це чудовий спосіб насолодитися свіжістю та солодкістю цього сезонного фрукта. Він підходить як гарний напій під час обідньої перерви, так і як освіжаючий напій для гостей на літньому вечорі. Побалуйте себе і своїх близьких цим простим, але незабутнім компотом із груш!