Смачне грушеве повидло на зиму

Смачне грушеве повидло на зиму
4.4
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг груш (бажано м'яких і стиглих)
  • 600 гр цукру
  • 1 лимон

Рецепт приготування страви:

  1. Груші очистити від серцевини та плодоніжок, порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими скибочками. За бажанням можна очистити груші від шкірки. Лимон вимити і зняти з нього цедру, з м'якоті вичавити весь сік і процідити його через сито.
  2. У каструлі закип'ятити близько 0,5-0,6 л води й опустити туди подрібнені плоди з цедрою лимона. Проварити груші протягом 5-7 хвилин за слабкого кипіння і відкинути їх на сито, цедру викинути. Воду, в якій варилися груші, злити в окрему ємність.
  3. Потім подрібнити проварені фрукти до однорідної консистенції за допомогою блендера або м'ясорубки, за бажанням протерти масу через сито. Повернути грушеву масу в каструлю, додати цукор і перемішати.
  4. Поставити каструлю на вогонь, влити в грушевий джем близько 350 мл води, в якій варилися груші, і ретельно все перемішати. Готувати повидло з груш приблизно 15-20 хвилин до уварення вдвічі. Ближче до кінця влити лимонний сік і перемішати.
  5. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації повидла на зиму будь-яким зручним для вас способом. Розкласти гаряче повидло по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити ковдрою.
  6. Через 5-6 годин можна прибрати грушеве повидло до решти заготовок на зиму в темне прохолодне місце. Вжити домашнє повидло з груш бажано протягом 1-2 років.

Грушеве повидло - це прекрасний спосіб зберегти свіжі груші на зиму. Воно чудово поєднується з хлібом, сиром або використовується як начинка для випічки. Завдяки своєму багатому смаку та аромату грушеве повидло стане справжніми ласощами для всієї родини. Спробуйте його самі та насолоджуйтеся натуральними смаками осені протягом усього року!