Смачний і корисний рецепт конфітюру з чорної смородини

Смачний і корисний рецепт конфітюру з чорної смородини
4.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг чорної смородини
  • 1 кг цукру
  • 1 пакетик Желфікс (можна замінити желюючим цукром)

Рецепт приготування страви:

  1. Чорну смородину перебрати, очистити від гілочок і скласти в друшляк, ретельно промити під струменем води. У каструлі закип'ятити воду і скласти туди ягоди. Через півхвилини злити воду і дати ягодам трохи охолонути.
  2. Розтовкти чорну смородину картоплем'ялкою до пюреподібного стану. Перекласти масу в марлевий мішок із 2 шарів марлі й ретельно відтиснути сік в окрему каструлю так, щоб у марлі залишилися тільки кісточки та шкірка.
  3. Додати в каструлю зі смородиновим пюре желюючий цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести масу до кипіння і додати цукор, перемішати. Банки і кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  4. Проварити конфітюр із чорної смородини протягом 5 хвилин після повторного закипання. Зняти каструлю з вогню і розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою.
  5. Смородиновий конфітюр має настоятися в кімнатній температурі до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму.

Щоб зробити цей конфітюр ще цікавішим, ви можете додати до нього інші фрукти, наприклад, ягоди чорниці або малини. Це додасть йому яскравішого та незвичнішого смаку. Також можна експериментувати зі спеціями, наприклад, додати трохи кориці або ванілі, щоб створити неповторний аромат. Конфітюр із чорної смородини - це не тільки корисна закуска, а й чудовий подарунок для близьких. Насолоджуйтеся його смаком у будь-яку пору року!