Помідори у желе без стерилізації
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л води
- 1 кг помідорів
- 1 цибуля
- 75 г цукру
- 2 ст.л. солі
- 25 г желатину
- 1 зонтик кропу
- 6-8 горошин духмяного перцю
- 2 зубчики часнику
- 2 лаврових листа
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю і наріжте її тонкими кільцями або напівкільцями.
- Помідори промийте і проколіть зубочисткою шкірку біля основи плодів.
- Банки простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
- На дно банок покладіть лаврові листи, горошини перцю та зубчики часнику, розрізавши їх поперек на дві частини.
- Утрамбуйте підготовлені помідори до країв банок, чередуючи їх кільцями цибулі та зонтиком укропу.
- Желатин висипте в окрему ємність, залийте близько 100-120 мл холодної води, розмішайте і залиште на 15 хвилин.
- Поставте ємність з желатином на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. Зніміть ємність з водяної бані і залиште її в стороні.
- Помідори в банках залийте кип'ятком, прикрийте стерильними кришками і залиште на 5 хвилин. Потім злийте воду.
- Іншу частину води (близько 900 мл) влийте в каструлю, додайте сіль з цукром і поставте на вогонь. Після закипання зніміть каструлю з вогню, влийте близько 100 мл розсолу в ємність з желатином і швидко розмішайте. Влийте желатинову рідину до залишку розсолу.
- Залийте помідори в банках желатиновим розсолом. Одразу ж закрийте банки прокип'яченими кришками, переверніть їх догори дном, укутайте ковдрою і залиште на ніч.
- Повністю охолоджені банки з помідорами в желе можна прибрати на зберігання.
- Помідори, консервовані в желе без стерилізації, повинні настоятися в прохолодному місці перед подачею не менше 2-3 тижнів.
Ці помідори можуть бути смачним доповненням до будь-якої страви, а їх аромат і текстура зроблять ваші страви ще більш насиченими та смачними. До того ж, цей рецепт не вимагає складних інгредієнтів або процесів, і дозволяє зберегти помідори на довгий термін без необхідності стерилізації, що робить його ідеальним для тих, хто любить заготівлі на зиму. Тож спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся своїм власним домашнім консервуванням помідорів в ароматному желе!