Помідори у желе без стерилізації

Помідори у желе без стерилізації
3.6
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л води
  • 1 кг помідорів
  • 1 цибуля
  • 75 г цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 25 г желатину
  • 1 зонтик кропу
  • 6-8 горошин духмяного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврових листа

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю і наріжте її тонкими кільцями або напівкільцями.
  2. Помідори промийте і проколіть зубочисткою шкірку біля основи плодів.
  3. Банки простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип'ятіть протягом 10 хвилин.
  4. На дно банок покладіть лаврові листи, горошини перцю та зубчики часнику, розрізавши їх поперек на дві частини.
  5. Утрамбуйте підготовлені помідори до країв банок, чередуючи їх кільцями цибулі та зонтиком укропу.
  6. Желатин висипте в окрему ємність, залийте близько 100-120 мл холодної води, розмішайте і залиште на 15 хвилин.
  7. Поставте ємність з желатином на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. Зніміть ємність з водяної бані і залиште її в стороні.
  8. Помідори в банках залийте кип'ятком, прикрийте стерильними кришками і залиште на 5 хвилин. Потім злийте воду.
  9. Іншу частину води (близько 900 мл) влийте в каструлю, додайте сіль з цукром і поставте на вогонь. Після закипання зніміть каструлю з вогню, влийте близько 100 мл розсолу в ємність з желатином і швидко розмішайте. Влийте желатинову рідину до залишку розсолу.
  10. Залийте помідори в банках желатиновим розсолом. Одразу ж закрийте банки прокип'яченими кришками, переверніть їх догори дном, укутайте ковдрою і залиште на ніч.
  11. Повністю охолоджені банки з помідорами в желе можна прибрати на зберігання.
  12. Помідори, консервовані в желе без стерилізації, повинні настоятися в прохолодному місці перед подачею не менше 2-3 тижнів.                                                                                              

Ці помідори можуть бути смачним доповненням до будь-якої страви, а їх аромат і текстура зроблять ваші страви ще більш насиченими та смачними. До того ж, цей рецепт не вимагає складних інгредієнтів або процесів, і дозволяє зберегти помідори на довгий термін без необхідності стерилізації, що робить його ідеальним для тих, хто любить заготівлі на зиму. Тож спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся своїм власним домашнім консервуванням помідорів в ароматному желе!