Мариновані помідори в яблучному соку
Кухня
Інгредієнти:
- помідори невеликого розміру (рекомендується сорт "Сливка") - за бажанням
- яблучний сік (домашній або з м'якоттю) - за бажанням
На кожну 1-літрову банку:
- 1 чайна ложка солі
- 4 горошини духмяного перцю
- 1 зубчик часнику
- 2 бутончики гвоздики
- 1 лавровий лист
Рецепт приготування:
- Простерилізуйте банки на пару, в духовці або в мікрохвильовці. На дно кожної банки покладіть лавровий лист, горошки перцю і гвоздику.
- Прокип'ятіть кришки для консервації протягом 10 хвилин.
- Промийте помідори та утрамбуйте їх у банки до самого верху.
- У окремій каструлі доведіть до кипіння яблучний сік, постійно помішуючи.
- Залийте киплячим соком помідори у банках, прикрийте прокип'яченими кришками та залиште на 10 хвилин.
- Часник очистіть та розріжте на 2-3 частини.
- Злийте сік з банок назад в каструлю, додайте сіль та доведіть до кипіння, помішуючи.
- До кожної банки з помідорами додайте зубчик часнику та залийте киплячим підсоленим яблучним соком. Закрийте банки кришками та переверніть їх догори дном.
- Огорніть банки ковдрою і залиште до повного остигання (6-10 годин).
- Мариновані помідори в яблучному соку готові! Їх можна зберігати в прохолодному та темному місці протягом 2 років.
Цей рецепт не тільки додасть нові смакові відтінки вашим стравам, але і є корисним для здоров'я. Яблучний сік містить велику кількість вітамінів та антиоксидантів, що підтримують імунну систему та знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Помідори, в свою чергу, багаті лікопеном, який є потужним антиоксидантом та сприяє здоров'ю шкіри.
Інший цікавий факт про мариновані помідори в яблучному соку полягає в їхньому використанні у кулінарії. Наприклад, їх можна використовувати для приготування соусів, заправок до салатів, а також для додавання смаку до супів та рагу. Не соромтеся експериментувати та додавати мариновані помідори в різні страви - вони здивують вас своїм незвичним та витонченим смаком!