Освіжаючий компот з аґрусу та апельсином
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 кг аґрусу
- 300 гр цукру (на кожен літр компоту)
- 1 великий апельсин
Інструкції:
- Простерилізуйте банки на пару, в духовці або мікрохвильовій печі. Прокип'ятіть кришки протягом 10 хвилин при слабкому кипінні.
- Промийте аґрус та дайте воді повністю стекти. Вимийте апельсин в теплій воді та поріжте на півкільця приблизно 1 см товщиною.
- Складіть аґрус та апельсин в суху стерильну банку (заповнюючи банки рівно наполовину) та залийте кип'ятком приблизно на 3 см нижче самого верху банки. Прикрийте компот кришкою та залиште на 15 хвилин.
- Після 15 хвилин злийте воду у каструлю, додайте цукор та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння та прокип'ятіть протягом 2-3 хвилин при слабкому кипінні.
- Залийте ягоди та апельсин сиропом в банці, закрийте кришки та переверніть банку догори дригом.
- Укутайте компот рушником або ковдрою та залиште на 6-8 годин до повного остудження банок.
- Зберігайте компот з аґрусу та апельсином в темному місці.
Компот з аґрусом та апельсином - це ідеальний напій на зиму, щоб насолоджуватися яскравими смаками та ароматами в будь-який час року. Заготовка на зиму - це не тільки приємне заняття, але й корисний спосіб зберігати вітаміни та мінерали, що містяться у фруктах та ягодах, протягом зимових місяців.