Кабачки з кетчупом чилі на зиму у літрових банках
Кухня
Інгредієнти:
- 3 шт. парасольок кропу
- 1 кг стиглого кабачка
- 1 ст.л. солі
- 1 шт. лаврового листа
- 6 ст.л. кетчупу чилі
- 100 г цукру
- 1 шт. свіжого листа хрону
- 500 мл очищеної води
- 100 мл 9% оцту
- 6 горошин перцю душистого
Рецепт приготування:
- Кабачки вибирають невеликого розміру і просто промивають, не видаляючи шкірку. Видалити шкірку можна тільки зі старих овочів.
- Кабачки нарізають кружечками товщиною не більше сантиметра, перед цим видаляючи наявні насіння.
- Підготовлюють банки, а потім на дно кожної банки кладуть лавровий лист, свіжий лист хрону та декілька горошин душистого перцю.
- У банку розміщують нарізані кабачки, намагаючись розмістити їх якомога щільніше.
- До киплячої води додають цукор і ложку солі. Ретельно розмішують. Коли спеції розчиняться, до гарячого маринаду додають шість ложок кетчупу чилі.
- Останнім кроком додають в маринад оцет. Кабачки заливають готовим розсолом і стерилізують банки протягом п'ятнадцяти хвилин.
- Після стерилізації банки щільно закривають кришками і обгортають одеялом на дві доби. Тільки після охолодження можна прибрати кабачки на зберігання. Бажано дати заготівлі вистояти принаймні місяць, щоб овочі просочилися смаком і ароматом маринаду.
Додаткова порада:
Спробуйте ці консерви як закуску до гарячих страв або використовуйте їх для створення смачних сендвічів і бутербродів. Бажаємо вам смачних і корисних насолод!