Кабачки з кетчупом чилі на зиму у літрових банках

Кабачки з кетчупом чилі на зиму у літрових банках
5.0
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 шт. парасольок кропу
  • 1 кг стиглого кабачка
  • 1 ст.л. солі
  • 1 шт. лаврового листа
  • 6 ст.л. кетчупу чилі
  • 100 г цукру
  • 1 шт. свіжого листа хрону
  • 500 мл очищеної води
  • 100 мл 9% оцту
  • 6 горошин перцю душистого

Рецепт приготування:

  1. Кабачки вибирають невеликого розміру і просто промивають, не видаляючи шкірку. Видалити шкірку можна тільки зі старих овочів.
  2. Кабачки нарізають кружечками товщиною не більше сантиметра, перед цим видаляючи наявні насіння.
  3. Підготовлюють банки, а потім на дно кожної банки кладуть лавровий лист, свіжий лист хрону та декілька горошин душистого перцю.
  4. У банку розміщують нарізані кабачки, намагаючись розмістити їх якомога щільніше.
  5. До киплячої води додають цукор і ложку солі. Ретельно розмішують. Коли спеції розчиняться, до гарячого маринаду додають шість ложок кетчупу чилі.
  6. Останнім кроком додають в маринад оцет. Кабачки заливають готовим розсолом і стерилізують банки протягом п'ятнадцяти хвилин.
  7. Після стерилізації банки щільно закривають кришками і обгортають одеялом на дві доби. Тільки після охолодження можна прибрати кабачки на зберігання. Бажано дати заготівлі вистояти принаймні місяць, щоб овочі просочилися смаком і ароматом маринаду.

Додаткова порада:

Спробуйте ці консерви як закуску до гарячих страв або використовуйте їх для створення смачних сендвічів і бутербродів. Бажаємо вам смачних і корисних насолод!