Огірки на зиму з лимонною кислотою

Огірки на зиму з лимонною кислотою
3.8
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг огірків
  • 2 ст. ложки солі
  • 2 листя хрону
  • 2 ст. ложки цукру
  • 5 г гірчиці в зернах
  • 1 л очищеної води
  • 3 зубчики часнику
  • 2 листя вишні
  • 5 г лимонної кислоти
  • 8 шт. перцю горошком
  • 2 зонтики кропу
  • 2 лаврові листи

Рецепт приготування:

  1. Огірки невеликого розміру замочіть в холодній воді на годину. Потім обріжте їх кінчики і щільно укладіть в підготовлені банки.
  2. Банки перед тим стерилізуйте, щоб зберегти заготівлю.
  3. На верх огірків покладіть вимиті зонтики кропу, трохи гірчиці і кілька зубчиків часнику. Промиті листя вишні та хрону також покладіть в банку разом з огірками.
  4. Залийте заготівлі окропом і залиште на 15 хвилин.
  5. Воду злийте назад у каструлю, додайте до неї перець горошком, цукор, лавровий лист та сіль. Розсол тримайте на вогні протягом п'яти хвилин.
  6. До банки з огірками додайте лимонну кислоту і залийте огірки гарячим маринадом. Закрийте банку кришкою і обережно покотіть її в бік, щоб лимонна кислота розповсюдилася у банці.
  7. Щоб надати маринованим огіркам гостроти, можете додати до банки один гострий перець.

Цікаво:

Маринування огірків - це чудовий спосіб зберегти смак літа на зиму та додати різноманітності до вашого столу. Цей рецепт можна модифікувати, додавши інші улюблені спеції та інгредієнти. Ароматні мариновані огірки стануть чудовим доповненням до будь-якої страви або смачним перекусом.