Піца “Човники” на листковому тесті
Кухня
Інгредієнти:
- листкове дріжджове тісто – 1 упаковка
- шинка – 150 г
- копчена ковбаса – 200 г
- солодкий перець – 1 шт.
- солоні огірки – 1 шт.
- твердий сир – 180 г
- маслини без кісточок – 10 шт.
- помідори – 2 шт.
- яйця – 1 шт.
- майонез – 2 ст.л.
- кетчуп – 3 ст.л.
Рецепт приготування:
- Попередньо розморожуємо упаковку листкового тіста.
- Для начинки маслини ріжемо кружечками. Очищений від насіння болгарський перець, солоний огірок, копчену ковбасу та шинку нарізаємо смужками.
- Твердий сир подрібнюємо за допомогою тертки. Помідори нарізаємо тонкими кружечками.
- У окремій ємності змішуємо майонез з кетчупом.
- Розкачуємо тонко кожен шар розмороженого листкового тіста. Нарізаємо ножем на рівні прямокутники.
- Кожен шматочок тіста змащуємо готовим соусом і зверху викладаємо копченості, солодкий перець, огірки, по два кружечка помідорів, маслини та посипаємо сиром.
- Защипуємо краї майбутньої піци у формі човника. Верх при цьому повинен бути відкритим.
- Кожну піцу змащуємо збитим яйцем.
- Викладаємо тісто з начинкою на змащений маслом лист і запікаємо в духовці до готовності.
- Готову піцу можна не різати на частини, а подавати цілком.
Додатково:
- Спробуйте експериментувати з начинкою, додаючи улюблені інгредієнти або зелень для додаткового аромату.
- Ці "човники" можна подавати як самостійну страву або разом з легкими салатами.
- Якщо ви хочете зробити страву більш пікантною, спробуйте додати трохи гострого соусу або спецій до соусу майонез-кетчуп.