Піца “Човники” на листковому тесті

Піца “Човники” на листковому тесті
4.6
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 1 упаковка
  • шинка – 150 г
  • копчена ковбаса – 200 г
  • солодкий перець – 1 шт.
  • солоні огірки – 1 шт.
  • твердий сир – 180 г
  • маслини без кісточок – 10 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • яйця – 1 шт.
  • майонез – 2 ст.л.
  • кетчуп – 3 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Попередньо розморожуємо упаковку листкового тіста.
  2. Для начинки маслини ріжемо кружечками. Очищений від насіння болгарський перець, солоний огірок, копчену ковбасу та шинку нарізаємо смужками.
  3. Твердий сир подрібнюємо за допомогою тертки. Помідори нарізаємо тонкими кружечками.
  4. У окремій ємності змішуємо майонез з кетчупом.
  5. Розкачуємо тонко кожен шар розмороженого листкового тіста. Нарізаємо ножем на рівні прямокутники.
  6. Кожен шматочок тіста змащуємо готовим соусом і зверху викладаємо копченості, солодкий перець, огірки, по два кружечка помідорів, маслини та посипаємо сиром.
  7. Защипуємо краї майбутньої піци у формі човника. Верх при цьому повинен бути відкритим.
  8. Кожну піцу змащуємо збитим яйцем.
  9. Викладаємо тісто з начинкою на змащений маслом лист і запікаємо в духовці до готовності.
  10. Готову піцу можна не різати на частини, а подавати цілком.

Додатково:

  • Спробуйте експериментувати з начинкою, додаючи улюблені інгредієнти або зелень для додаткового аромату.
  • Ці "човники" можна подавати як самостійну страву або разом з легкими салатами.
  • Якщо ви хочете зробити страву більш пікантною, спробуйте додати трохи гострого соусу або спецій до соусу майонез-кетчуп.