Піца “Сонячна” з морквою та картоплею

Піца “Сонячна” з морквою та картоплею
3.9
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г
  • сметана – 0,5 стакана
  • морква – 1 шт.
  • молоко – 0,5 стакана
  • картопля – 4 шт.
  • сухі дріжджі – 3 г
  • яйця – 1 шт.
  • зелень – за смаком
  • плавлений сирок – 2 шт.
  • цукор, сіль – за смаком

Рецепт приготування:

Цей рецепт домашньої випічки відрізняється мінімальними витратами, оскільки для його приготування потрібні доступні інгредієнти. Незвичайне поєднання інгредієнтів забезпечує неперевершений смак готової піци.

  1. З борошна, молока, сухих дріжджів, одного яйця, цукру та солі замішуємо тісто. Відставляємо в тепле місце, щоб воно підійшло.
  2. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і обережно перекладаємо на змащений олією лист. Зверху збризкуємо соняшниковою олією.
  3. Очищаємо картоплю, ріжемо тонкими смужками і викладаємо першим шаром. Посипаємо сіллю за смаком.
  4. Натираємо на дрібній тертці моркву і рівномірно розкладаємо поверх картоплі, додаємо зелень.
  5. Змішуємо сметану з яйцем і щіпкою солі, збиваємо до однорідної консистенції віночком. Овочеву начинку заливаємо яєчною сумішшю.
  6. Натираємо на тертці плавлені сирки і викладаємо зверху на піцу. Ставимо в духовку та запікаємо при 180 градусах до готовності.

Додатково:

  • Для приготування двох піц необхідно подвоїти кількість інгредієнтів.
  • Можна додати трохи часнику або спецій до сметанно-яєчної суміші для більш насиченого смаку.
  • Якщо ви шукаєте більш хрустке тісто, додайте в тісто трохи оливкової олії.
  • Після випікання додайте свіжу зелень на верхній шар для додаткового аромату та яскравості.