Піца дієтична на рисовій основі
Кухня
Інгредієнти:
- знежирений сир – 180 г
- кетчуп – 3 ст.л.
- рисове борошно – 150 г
- сир розсипчастий – 100 г
- ріпчаста цибуля – 0,5 шт.
- куряча грудка – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- солодкий перець – 1 шт.
- спеції та сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- Тісто для піци у цьому рецепті готується на основі рисового борошна та знежиреного сиру. Ці інгредієнти забезпечують низьку калорійність готової випічки.
- У глибокій ємності змішуємо рисове борошно з однорідним знежиреним сиром. Додаємо одне яйце та змішуємо до отримання однорідної консистенції.
- Підходящу форму змащуємо соняшниковою олією або викладаємо пергаментний папір. Готове тісто рівномірно розкладаємо та вирівнюємо за допомогою ложки.
- Солодкий перець очищаємо від насіння та видаляємо перегородки. Очищену цибулю ріжемо напівкільцями, свіжий помідор дрібно рубаємо ножем.
- Верх тіста змащуємо кетчупом або томатною пастою.
- Відварену до готовності курячу грудку ріжемо кубиками та викладаємо першим шаром. Посипаємо розсипчастим сиром. Далі йдуть нарізані овочі.
- Піцу зверху накриваємо фольгою та відправляємо запікатися в духовку на 30 хвилин.
- Знімаємо фольгу та продовжуємо готувати в духовій шафі ще 10 хвилин.
Доповнення:
- Для більшої ситності та поживності можна додати до піци шматочки запеченого баклажану або гриби.
- Замість відвареної курки можна використовувати м'ясо індички або нежирні сорти риби.
- Для приготування безглютенової версії піци, переконайтеся, що використовуєте сертифіковане безглютенове рисове борошно.
- Піца на рисовій основі виходить особливо хрусткою, якщо додати до тіста трохи оливкової олії.
- Як варіацію, можна спробувати додати в тісто невелику кількість трав, наприклад, орегано або базилік, для аромату.