Піца дієтична на рисовій основі

Піца дієтична на рисовій основі
3.8
(15)
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • знежирений сир – 180 г
  • кетчуп – 3 ст.л.
  • рисове борошно – 150 г
  • сир розсипчастий – 100 г
  • ріпчаста цибуля – 0,5 шт.
  • куряча грудка – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • солодкий перець – 1 шт.
  • спеції та сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Тісто для піци у цьому рецепті готується на основі рисового борошна та знежиреного сиру. Ці інгредієнти забезпечують низьку калорійність готової випічки.
  2. У глибокій ємності змішуємо рисове борошно з однорідним знежиреним сиром. Додаємо одне яйце та змішуємо до отримання однорідної консистенції.
  3. Підходящу форму змащуємо соняшниковою олією або викладаємо пергаментний папір. Готове тісто рівномірно розкладаємо та вирівнюємо за допомогою ложки.
  4. Солодкий перець очищаємо від насіння та видаляємо перегородки. Очищену цибулю ріжемо напівкільцями, свіжий помідор дрібно рубаємо ножем.
  5. Верх тіста змащуємо кетчупом або томатною пастою.
  6. Відварену до готовності курячу грудку ріжемо кубиками та викладаємо першим шаром. Посипаємо розсипчастим сиром. Далі йдуть нарізані овочі.
  7. Піцу зверху накриваємо фольгою та відправляємо запікатися в духовку на 30 хвилин.
  8. Знімаємо фольгу та продовжуємо готувати в духовій шафі ще 10 хвилин.

Доповнення:

  • Для більшої ситності та поживності можна додати до піци шматочки запеченого баклажану або гриби.
  • Замість відвареної курки можна використовувати м'ясо індички або нежирні сорти риби.
  • Для приготування безглютенової версії піци, переконайтеся, що використовуєте сертифіковане безглютенове рисове борошно.
  • Піца на рисовій основі виходить особливо хрусткою, якщо додати до тіста трохи оливкової олії.
  • Як варіацію, можна спробувати додати в тісто невелику кількість трав, наприклад, орегано або базилік, для аромату.