Кіш із карамелізованим перцем
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- борошно – 250 г
- вершкове масло – 100 г
- яйце – 1 шт.
- вода – 20 мл
- сіль - 1 щепотка
Для начинки:
- солодкий перець – 4 шт.
- вершки – 200 мл
- червоне вино – 100 мл
- яйця – 3 шт.
- цукор – 2 ст.л.
- оливкова олія
- перець, сіль – за смаком
- пармезан – 40 г
- вершкове масло – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
- Тісто: Змішайте охолоджене вершкове масло, борошно, щіпку солі і охолоджену воду. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
- Начинка: Помийте солодкий перець, видаліть насіння і наріжте перець брусочками. На сковороді з оливковою олією обсмажте перець протягом 3 хвилин, додайте червоне вино і тушкуйте ще 6 хвилин на слабкому вогні. Додайте сіль і перець за смаком, а також вершкове масло і цукор, смажте ще 5 хвилин. Остудіть начинку.
- Збийте вершки з яйцями та натертим пармезаном.
- Формування кишу: Розкатайте тісто тонким шаром і викладіть у форму, застелену пергаментом. Викладіть карамелізований солодкий перець і залийте яєчною сумішшю.
- Запікайте в духовці до готовності.
Додаткові поради:
- Для більш ніжної начинки, спробуйте додати кубики сиру Фета за 5 хвилин до кінця запікання.
- Можна використовувати різні види сиру для начинки, наприклад, гауда або чеддер, щоб додати різноманітності в смак.
- Щоб зробити кіш ще більш ароматним, можна додати трохи свіжого базиліку або розмарину до начинки.