Кіш із карамелізованим перцем

Кіш із карамелізованим перцем
4.7
(15)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г
  • вершкове масло – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • вода – 20 мл
  • сіль - 1 щепотка

Для начинки:

  • солодкий перець – 4 шт.
  • вершки – 200 мл
  • червоне вино – 100 мл
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 2 ст.л.
  • оливкова олія
  • перець, сіль – за смаком
  • пармезан – 40 г
  • вершкове масло – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Тісто: Змішайте охолоджене вершкове масло, борошно, щіпку солі і охолоджену воду. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
  2. Начинка: Помийте солодкий перець, видаліть насіння і наріжте перець брусочками. На сковороді з оливковою олією обсмажте перець протягом 3 хвилин, додайте червоне вино і тушкуйте ще 6 хвилин на слабкому вогні. Додайте сіль і перець за смаком, а також вершкове масло і цукор, смажте ще 5 хвилин. Остудіть начинку.
  3. Збийте вершки з яйцями та натертим пармезаном.
  4. Формування кишу: Розкатайте тісто тонким шаром і викладіть у форму, застелену пергаментом. Викладіть карамелізований солодкий перець і залийте яєчною сумішшю.
  5. Запікайте в духовці до готовності.

Додаткові поради:

  • Для більш ніжної начинки, спробуйте додати кубики сиру Фета за 5 хвилин до кінця запікання.
  • Можна використовувати різні види сиру для начинки, наприклад, гауда або чеддер, щоб додати різноманітності в смак.
  • Щоб зробити кіш ще більш ароматним, можна додати трохи свіжого базиліку або розмарину до начинки.