Піца на сироватці

Піца на сироватці
4.1
(8)
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно – 400 г
  • сироватка – 0,5 склянки
  • сухі дріжджі – 3 г
  • тепла вода – 40 мл
  • оливкова олія
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 1 щіпка
  • куряче м'ясо – 200 г
  • солодкий перець – 0,5 шт.
  • гриби – 4 шт.
  • твердий сир – 100 г
  • томатний соус, майонез – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Залити дріжджі теплою водою і залишити на 10 хвилин у теплому місці. Трохи підігріти сироватку, перелити її в каструлю, змішати з яйцем.
  2. Додати щіпку солі і цукру, ввести в суміш дріжджі і все змішати.
  3. Просіяне борошно додавати поступово, вимішувати руками. Готове тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Сформувати тісто у кулю, помістити в каструлю і накрити рушником. Залишити тісто на одну годину.
  4. Відварити м'ясо в підсоленій воді, охолодити і розділити на волокна.
  5. Промити гриби, нарізати тонкими скибочками і обсмажити на соняшниковій олії.
  6. Натерти сир на тертці, перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
  7. Розкачати тісто в тонкий пласт, перекласти на лист, змастити томатним соусом та майонезом.
  8. Рівномірно розподілити начинку на основі для піци, посипати підготовленим тертим сиром.
  9. Запікати протягом 25 хвилин у розігрітій духовці.
  10. Подавати піцу в гарячому або холодному вигляді, посипавши нарізаним базиліком.

Цікаво:

Історія піци:

  • Піца, як ми її знаємо сьогодні, виникла в Неаполі, Італія, у 18 столітті. Це була їжа для бідних, але завдяки своїй смаковій привабливості швидко стала популярною серед усіх верств населення.

Різноманітність начинок:

  • Традиційно піца мала дуже прості начинки, але сьогодні існує безліч варіацій - від класичної маргарити до екзотичних комбінацій з морепродуктами чи трюфелями.

Піца у світі:

  • У кожній країні є свій унікальний спосіб приготування піци. Наприклад, у Японії популярна піца з майонезом, а в Бразилії – зі зеленим горошком.