Піца з пісочного тіста з грибами

Піца з пісочного тіста з грибами
4.6
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 250 г вареної курки
  • 200 г печериць
  • 150 г твердого сиру
  • 100 г маргарину
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. води
  • 1 жовток
  • майонез для заправки (+ 1 ст.л. - для тіста)

Рецепт приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте борошно з цукром. Ретельно перемішайте дерев'яною лопаткою.
  2. Маргарин заздалегідь вийміть з холодильника, щоб він трохи розм'як. Потім наріжте його ножем і додайте до борошна. Розітріть до отримання однорідної маси.
  3. У окремій ємності змішайте жовток з водою та ложкою майонезу. Доведіть до однорідності та з'єднайте з іншими інгредієнтами. Замісіть м'яке еластичне тісто.
  4. Сформуйте маленький шар і покладіть його в холодильник на 30 хвилин. Після цього розкачайте його на підготовленій формі для випікання, зробивши маленький бортик.
  5. Випікайте в духовці 10 хвилин при 170 градусах, потім проколіть основу виделкою багато разів.
  6. Змастіть майбутню піцу тонким шаром майонезу або будь-яким іншим соусом.
  7. Рівномірно викладіть підсмажені гриби, потім курку, а в самому кінці посипте все натертим твердим сиром.
  8. Знову відправте форму з піцею в духовку (180-200 градусів) на 35 хвилин. Подавайте до столу в теплому або гарячому вигляді.

Додаткові поради:

Для начинки також можна використовувати шматочки помідорів, солоний огірок, ковбасу або сосиски. Головне - вибрані продукти повинні поєднуватися між собою і добре доповнювати один одного. Ви можете експериментувати з різними видами сиру, додавати зелень або спеції для особливого аромату. Не бійтеся творити та насолоджуватися кожним шматочком вашої домашньої піци!