Лимонний манник на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 стакан борошна
- 1 стакан манної крупи
- 3 яйця
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. солі
- 1 лимон
- 2 стакани кефіру
- стакан цукру
- 150 г вершкового масла
- 50 г цукрової пудри
Рецепт приготування:
- Беремо ємність, насипаємо в неї манну крупу, заливаємо манку двома стаканами кефіру, добре все перемішуємо.
- Манка повинна набухнути, для цього залишаємо отриману масу на 20 хвилин.
- В цей час займемося яйцями. Відокремлюємо білки від жовтків і складаємо білки в чистий посуд.
- Збиваємо білки міксером з додаванням солі, до того моменту поки піна не стане твердіти.
- Вершкове масло розтираємо з цукром до однорідного стану, далі додаємо жовтки і знову все перемішуємо.
- Тим часом, коли манка вже набухла, вливаємо в неї масляно-цукрову суміш, насипаємо борошно, розпушувач і знову все перемішуємо.
- Цедру лимона тремо на дрібній тертці та додаємо в отримане тісто.
- Наступним кроком обережно додаємо білки (перемішувати потрібно силіконовою лопаткою і дуже обережно, щоб білки не осіли).
- Беремо силіконову або роз'ємну форму для пирога та вливаємо в неї тісто. У добре розігріту духовку (до 180 градусів) ставимо наш пиріг і випікаємо від 45 хвилин до години.
- Готовність манника перевіряємо зубочисткою. Як тільки зубочистка залишиться сухою — наш пиріг готовий.
- Вимикаємо духовку і залишаємо його ще на 5-10 хвилин у духовій шафі. Це потрібно для того, щоб пиріг залишався пишним і не осів. Далі дістаємо манник, щедро посипаємо цукровою пудрою і залишаємо остигати.
Подавати манник можна з кулькою морозива або свіжою малиною. Цей рецепт лимонного манника на кефірі зачарує своїм смаком і стане чудовим вибором для вечері з друзями чи сімейного обіду.