Лимонний манник на кефірі

Лимонний манник на кефірі
5.0
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 стакан борошна
  • 1 стакан манної крупи
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. солі
  • 1 лимон
  • 2 стакани кефіру
  • стакан цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 50 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Беремо ємність, насипаємо в неї манну крупу, заливаємо манку двома стаканами кефіру, добре все перемішуємо.
  2. Манка повинна набухнути, для цього залишаємо отриману масу на 20 хвилин.
  3. В цей час займемося яйцями. Відокремлюємо білки від жовтків і складаємо білки в чистий посуд.
  4. Збиваємо білки міксером з додаванням солі, до того моменту поки піна не стане твердіти.
  5. Вершкове масло розтираємо з цукром до однорідного стану, далі додаємо жовтки і знову все перемішуємо.
  6. Тим часом, коли манка вже набухла, вливаємо в неї масляно-цукрову суміш, насипаємо борошно, розпушувач і знову все перемішуємо.
  7. Цедру лимона тремо на дрібній тертці та додаємо в отримане тісто.
  8. Наступним кроком обережно додаємо білки (перемішувати потрібно силіконовою лопаткою і дуже обережно, щоб білки не осіли).
  9. Беремо силіконову або роз'ємну форму для пирога та вливаємо в неї тісто. У добре розігріту духовку (до 180 градусів) ставимо наш пиріг і випікаємо від 45 хвилин до години.
  10. Готовність манника перевіряємо зубочисткою. Як тільки зубочистка залишиться сухою — наш пиріг готовий.
  11. Вимикаємо духовку і залишаємо його ще на 5-10 хвилин у духовій шафі. Це потрібно для того, щоб пиріг залишався пишним і не осів. Далі дістаємо манник, щедро посипаємо цукровою пудрою і залишаємо остигати.

Подавати манник можна з кулькою морозива або свіжою малиною. Цей рецепт лимонного манника на кефірі зачарує своїм смаком і стане чудовим вибором для вечері з друзями чи сімейного обіду.