Піца двошарова з дріжджовим тестом та лавашем
Час приготування:
40 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- дріжджове тісто – 200 г
- шинка – 150 г
- копчена ковбаса – 200 г
- твердий сир – 250 г
- кетчуп – 3 ст. л.
- гриби – 150 г
- помідори – 2 шт.
- майонез – 2 ст. л.
- вірменський лаваш – 1 шт.
Рецепт приготування:
- Пергаментний папір розкладаємо на листі. Розкочуємо дріжджове тісто у тонкий пласт і викладаємо зверху паперу.
- Змащуємо основу для піци двома ложками кетчупу. Посипаємо зверху половиною порції натертого сиру.
- Лист вірменського лаваша кладемо зверху начинки, щоб сир був повністю покритий.
- Викладаємо майонез і рівномірно розподіляємо за допомогою столової ложки.
- Нарізаємо копчену ковбасу кружечками, шинку подрібнюємо у вигляді маленьких брусочків.
- Готову начинку викладаємо зверху лаваша, змащеного майонезом.
- Далі йдуть шари нарізаних тонкими кружечками свіжих помідорів.
- Попередньо відварюємо нарізані гриби, відкидаємо на друшляк і, коли стече вся рідина, викладаємо зверху начинки.
- Готові інгредієнти рясно посипаємо шаром натертого сиру. Поміщаємо піцу в духовку і випікаємо до готовності.
Цікаво:
Піца - це не тільки італійська класика. У кожній країні є свої унікальні варіанти цього блюда. Наприклад, в Японії популярна піца з морепродуктами та специфічними соусами. В Німеччині ж часто додають квашену капусту та баварські ковбаски. Експериментуючи з різними інгредієнтами та начинками, можна створити власну унікальну піцу, яка буде відображати кулінарні традиції вашого регіону або навіть вашого настрою.