Піца двошарова з дріжджовим тестом та лавашем

Піца двошарова з дріжджовим тестом та лавашем
4.8
(6)
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 200 г
  • шинка – 150 г
  • копчена ковбаса – 200 г
  • твердий сир – 250 г
  • кетчуп – 3 ст. л.
  • гриби – 150 г
  • помідори – 2 шт.
  • майонез – 2 ст. л.
  • вірменський лаваш – 1 шт.

Рецепт приготування:

  1. Пергаментний папір розкладаємо на листі. Розкочуємо дріжджове тісто у тонкий пласт і викладаємо зверху паперу.
  2. Змащуємо основу для піци двома ложками кетчупу. Посипаємо зверху половиною порції натертого сиру.
  3. Лист вірменського лаваша кладемо зверху начинки, щоб сир був повністю покритий.
  4. Викладаємо майонез і рівномірно розподіляємо за допомогою столової ложки.
  5. Нарізаємо копчену ковбасу кружечками, шинку подрібнюємо у вигляді маленьких брусочків.
  6. Готову начинку викладаємо зверху лаваша, змащеного майонезом.
  7. Далі йдуть шари нарізаних тонкими кружечками свіжих помідорів.
  8. Попередньо відварюємо нарізані гриби, відкидаємо на друшляк і, коли стече вся рідина, викладаємо зверху начинки.
  9. Готові інгредієнти рясно посипаємо шаром натертого сиру. Поміщаємо піцу в духовку і випікаємо до готовності.

Цікаво:

Піца - це не тільки італійська класика. У кожній країні є свої унікальні варіанти цього блюда. Наприклад, в Японії популярна піца з морепродуктами та специфічними соусами. В Німеччині ж часто додають квашену капусту та баварські ковбаски. Експериментуючи з різними інгредієнтами та начинками, можна створити власну унікальну піцу, яка буде відображати кулінарні традиції вашого регіону або навіть вашого настрою.