Піца “Дияволо”

Кухня
Інгредієнти:
- тісто листкове дріжджове – 200 г
- моцарелла – 150 г
- гриби – 100 г
- перець чилі – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- базилік
- часник – 1 зубчик
- солодкий перець
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- цукіні – 1 шт.
Рецепт приготування:
- Тонко розкачуємо готове листкове тісто, щоб товщина його склала лише кілька міліметрів.
- Лист змащуємо олією та викладаємо на нього пласт тіста.
- Для соусу в блендері подрібнюємо свіжі помідори, часник та кілька гілочок базиліку.
- Тісто змащуємо приготованим томатним соусом.
- Моцареллу натираємо на тертці та рівномірно розподіляємо поверх соусу.
- Зверху викладаємо подрібнені овочі. Щоб перець чилі був менш гострим, видаляємо з нього насіння.
- Начинку посипаємо кільцями нарізаної цибулі.
- Випікаємо піцу 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Додатково:
Для аромату перед подачею піцу можна полити оливковою олією, змішаною з прованськими травами. Також, якщо ви шукаєте ще більшої різноманітності у смаках, спробуйте додати кілька каперсів або анчоусів для солоного акценту. Це додасть піці середземноморського шарму!