Піца на сметані (у сковороді)

Піца на сметані (у сковороді)
4.6
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. сметани
  • 4 ст.л. майонезу
  • ½ ч.л. розпушувача

Начинка:

  • 300 г свіжих печеріць або вішенок
  • 2 цибулини
  • 1 великий помідор
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г шинки або вареного курячого філе
  • половина болгарського перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вбити яйця в миску й збити їх віночком до однорідності. Додати сметану, майонез, щіпку солі й знову збити. Поступово додавати борошно та розпушувач, замісити спочатку віночком, а потім руками однорідне й густе тісто. Покрити полотенцем й залишити при кімнатній температурі.
  2. Гриби ретельно промити й обсушити, порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити й нарізати дрібними кубиками. На сковороді розігріти кілька ложок рослинної олії й посмажити на ній на слабкому вогні цибулю до золотистого кольору.
  3. Додати до підсмаженої цибулі гриби й смажити до готовності на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. В кінці додати сіль та поперчити гриби за смаком.
  4. Болгарський перець промити, очистити від насіння й нарізати половину дрібними кубиками або соломкою. Додати солодкий перець до сковороди зі смаженими грибами й цибулею й обсмажити все разом ще 1-2 хвилини. Зняти сковороду з вогню й залишити остигати.
  5. Шинку нарізати тонкими скибочками, відварене куряче філе розібрати на волокна. Помідор промити й нарізати тонкими напівкільцями. Сир натерти на крупній тертці.
  6. Тісто розкатати по діаметру сковороди (останню попередньо поставити на вогонь й добре розігріти). Перекласти тісто в розігріту сковороду, злегка збризнувши її рослинною олією, й обсмажити до готовності з одного боку на сильному вогні.
  7. Перевернути тісто на інший бік, знизити вогонь, вистелити зверху шарами м'ясо, гриби з цибулею й перцем, а потім помідори. Рівномірно посипати все тертим сиром.
  8. Готувати піцу на слабкому вогні під кришкою приблизно 15 хвилин до готовності тіста й розплавлення сиру. Готову піцу можна посипати перцем, спеціями або свіжою зеленню.
  9. Перекласти піцу на тарілку й подавати до столу гарячою. Смачного!

Цікавий факт:

Історія піци сягає давнього Риму, де використовувалися тонкі лепешки з тіста, запікані з різними начинками. Сучасна піца отримала свою популярність завдяки неаполітанським пекарням у Неаполі, Італія. Тепер піца - одна з найвпізнаваніших страв у всьому світі.