Пісне бананове печиво

Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий банан (трохи перестиглий)
- 150 г борошна
- 100 г цукру
- 50 г родзинок
- 50 мл рослинної олії
- 0,5 ч.л. соди (гашеної оцтом)
- 0,5 ч.л. кардамону (або замініть корицею або меленим імбиром)
- 0,5 ч.л. лимонного соку
Рецепт приготування:
- Очистіть банан та розітріть його в пюре (за допомогою блендеру, комбайну або виделки). Додайте лимонний сік до бананового пюре і перемішайте.
- Залийте родзинки гарячою водою та залиште на 10-15 хвилин. Потім просушіть його на рушнику та присипте борошном.
- Збиваючи бананове пюре міксером на високій швидкості, додайте тонким струмком цукор та влийте олію. Збивайте декілька хвилин до однорідної маси.
- Приблизно 100 г борошна просійте через сито разом із кардамоном, корицею або імбиром. Помішуючи суху суміш, додайте до неї бананове пюре, родзинки та перемішайте.
- За потреби додайте трохи більше борошна, щоб зробити тісто більш щільним. Розігрійте духовку до 180°C та змастіть лист рослинною олією.
- Викладіть на лист печиво з бананового тіста (формуйте кульки вологими руками). Випікайте печиво приблизно 15 хвилин.
- Потім вийміть лист та дайте виробам повністю охолодитись. Приємного чаювання!
Цікавий факт:
Банани — одна з найдавніших культурних рослин, відомих людству. Дослідники вважають, що знайомство бананів та людей почалося вже 8000 років тому. Спершу банани були дикорослими, а потім стали одними з найпопулярніших плодів у світі. Не дарма ж їх називають "щасливими плодами", - багато хто вважає, що банани приносять щастя та радість!