Пісне бананове печиво

Пісне бананове печиво
4.0
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий банан (трохи перестиглий)
  • 150 г борошна
  • 100 г цукру
  • 50 г родзинок
  • 50 мл рослинної олії
  • 0,5 ч.л. соди (гашеної оцтом)
  • 0,5 ч.л. кардамону (або замініть корицею або меленим імбиром)
  • 0,5 ч.л. лимонного соку

Рецепт приготування:

  1. Очистіть банан та розітріть його в пюре (за допомогою блендеру, комбайну або виделки). Додайте лимонний сік до бананового пюре і перемішайте.
  2. Залийте родзинки гарячою водою та залиште на 10-15 хвилин. Потім просушіть його на рушнику та присипте борошном.
  3. Збиваючи бананове пюре міксером на високій швидкості, додайте тонким струмком цукор та влийте олію. Збивайте декілька хвилин до однорідної маси.
  4. Приблизно 100 г борошна просійте через сито разом із кардамоном, корицею або імбиром. Помішуючи суху суміш, додайте до неї бананове пюре, родзинки та перемішайте.
  5. За потреби додайте трохи більше борошна, щоб зробити тісто більш щільним. Розігрійте духовку до 180°C та змастіть лист рослинною олією.
  6. Викладіть на лист печиво з бананового тіста (формуйте кульки вологими руками). Випікайте печиво приблизно 15 хвилин.
  7. Потім вийміть лист та дайте виробам повністю охолодитись. Приємного чаювання!

Цікавий факт:

Банани — одна з найдавніших культурних рослин, відомих людству. Дослідники вважають, що знайомство бананів та людей почалося вже 8000 років тому. Спершу банани були дикорослими, а потім стали одними з найпопулярніших плодів у світі. Не дарма ж їх називають "щасливими плодами", - багато хто вважає, що банани приносять щастя та радість!