Пиріг з ягодами "Відкритий секрет"
Кухня
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- 260 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 80 г цукру
- 2 жовтки яєць
- 1/4 чайної ложки солі
Для начинки:
- 200 г свіжих або заморожених ягід
- 200 г сметани 15%
- 2 яйця
- 5 ст.л. цукру
- 2 ст.л. крохмалю
- 5 г ванільного цукру
Рецепт:
- Натріть вершкове масло на крупній терці, додайте просіяне борошно, сіль, цукор та розтерти руками до отримання масляної крихти.
- Додайте по одному холодні жовтки і вимішайте гладке тісто.
- Положіть тісто в форму, розподіліть його по дну та сформуйте бортики.
- Розігрійте духовку до 180/200С, в форму з тістом покладіть аркуш пергаментного паперу та всипте квасолю, рис або горох.
- Відправте форму з тістом та сухими бобовими в разогріту піч на 10-12 хвилин.
- Очистіть ягоди від гілочок і хвостиків, промийте, обсушіть і перемішайте половину з них з трьома ложками цукру.
- У окремій мисці змішайте сметану з яйцями та збийте вінчиком.
- Додайте ванільний цукор, крохмаль і знову збийте до однорідної консистенції.
- Вийміть форму з духовки, вийміть сухі бобові та виложіть ягоди з цукром на дно.
- Покладіть свіжі ягоди на верх та посипте залишком цукру, залийте все сметанним кремом.
- Відправте пиріг з ягодами в разігріту піч на 20 хвилин при тій же температурі.
- Вийміть форму з печі, накрийте кришкою або рушником та залиште на 30 хвилин.
- Після цього пиріг з ягодами "Відкритий секрет" можна подавати до столу. Якщо дати йому трішки настоятися в холодильнику, він стане ще смачнішим.