Пиріг з ягодами "Відкритий секрет"

Пиріг з ягодами "Відкритий секрет"
5.0
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • 260 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 80 г цукру
  • 2 жовтки яєць
  • 1/4 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 200 г свіжих або заморожених ягід
  • 200 г сметани 15%
  • 2 яйця
  • 5 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 5 г ванільного цукру

Рецепт:

  1. Натріть вершкове масло на крупній терці, додайте просіяне борошно, сіль, цукор та розтерти руками до отримання масляної крихти.
  2. Додайте по одному холодні жовтки і вимішайте гладке тісто.
  3. Положіть тісто в форму, розподіліть його по дну та сформуйте бортики.
  4. Розігрійте духовку до 180/200С, в форму з тістом покладіть аркуш пергаментного паперу та всипте квасолю, рис або горох.
  5. Відправте форму з тістом та сухими бобовими в разогріту піч на 10-12 хвилин.
  6. Очистіть ягоди від гілочок і хвостиків, промийте, обсушіть і перемішайте половину з них з трьома ложками цукру.
  7. У окремій мисці змішайте сметану з яйцями та збийте вінчиком.
  8. Додайте ванільний цукор, крохмаль і знову збийте до однорідної консистенції.
  9. Вийміть форму з духовки, вийміть сухі бобові та виложіть ягоди з цукром на дно.
  10. Покладіть свіжі ягоди на верх та посипте залишком цукру, залийте все сметанним кремом.
  11. Відправте пиріг з ягодами в разігріту піч на 20 хвилин при тій же температурі.
  12. Вийміть форму з печі, накрийте кришкою або рушником та залиште на 30 хвилин.
  13. Після цього пиріг з ягодами "Відкритий секрет" можна подавати до столу. Якщо дати йому трішки настоятися в холодильнику, він стане ще смачнішим.