Панна-котта з вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л вершків 15%
- 50-60 мл чистої води
- 100 г свіжої або розмороженої вишні
- 60 г цукру
- пакетик сухої суміші для вишневого желе (приблизно 60 г)
- 10 г желатину
- 5 г ванільного цукру або щіпка ваниліну
Рецепт приготування:
- Желатин висипати в невелику миску, залити чистою водою і залишити на 10 хвилин. Потім поставити ємність на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення. Зняти ємність з водяної бани і залишити охолонути.
- Вершки влити в каструлю, додати цукор, ванільний цукор або ванилін і поставити на слабкий вогонь.
- Помішуючи, довести суміш до повного розчинення цукру і зняти з вогню. Влити до желатинової суміші пару ложок підсолоджених вершків, розмішати і перелити отриману рідину до інших вершків, добре перемішати до однорідності.
- Після повного охолодження розлити вершки по склянкам або креманкам, відправити в холодильник на півгодини. Вишню перебрати, промити і очистити від кісточок, відкинути на друшляк або сито.
- Приготувати вишневе желе згідно інструкції на упаковці (залити 60 г желе приблизно 300 мл кип'ятка, розмішати до повного розчинення залишку). Дочекатися повного охолодження рідини для желе.
- Дістати формочки з холодильника, рівномірно покрити вершковий шар вишнями і обережно залити вишневим желе. Залишити панну-котту з вишнею як мінімум на 4 години в холодильнику для затвердіння верхнього шару.
- Вийняти готові формочки з холодильника, прикрасити за своїм смаком і подавати до столу.
Цікавий факт про панну-котту:
Цей десерт зазвичай подається з фруктовим соусом або карамеллю. Цей десерт легко приготувати, він може бути відмінним варіантом для будь-якої вечері чи святкового заходу. Крім того, він може бути поданий як окремо, так і як додаток до інших десертів. Спробуйте його на свято чи просто в будь-який день, на кухні з родиною і друзями, і відчуйте атмосферу італійського ресторану в своєму домі.