Ягідний пиріг з мультиварки

Ягідний пиріг з мультиварки
3.5
(13)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр борошна
  • 200 гр сметани 15-20%
  • 150 гр ягід (краще взяти журавлину)
  • 150 гр вершкового масла
  • 150 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр коричневого цукру (можна замінити звичайним)
  • 70 гр будь-яких горіхів (очищених)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 5 гр ванільного цукру
  • ½ ч.л. молотої кориці
  • ½ ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Половину вершкового масла (50 гр) розтопити в мультиварці на режимі «Підігрів». Додати коричневий цукор, дрібно порізані горіхи та ягоди (їх потрібно перед цим вимити та добре обсушити). Вимкнути мультиварку та рівномірно розподілити суміш ягід та горіхів по всій поверхні.
  2. Решту вершкового масла тримати 15 хвилин в теплі, щоб воно розтануло та стало м'яким. Просіяти борошно через сито, додати сіль, соду, розпушувач та молоту корицю, перемішати. У м'яке масло додати цукор (150 гр) та збити міксером до повного розчинення цукру та отримання пишної консистенції.
  3. Без перерви на збивання крему, додати ванільний цукор та по одному додавати яйця, добре змішуючи після кожного додавання. Потім додати ложкою сметани та збивати до однорідної консистенції.
  4. Поступово додавати суміш борошна в крем, постійно перемішуючи до отримання густого, але не тугого тіста.
  5. Вилити тісто в мультиварку поверх ягідного шару.
  6. Печемо пиріг з ягодами в мультиварці на режимі «Випічка» протягом 1 години.
  7. Після закінчення часу приготування, вийміть ягідний пиріг з мультиварки та дайте йому охолонути на решітці принаймні 10 хвилин.
  8. Подаємо нарізаний на порційні шматочки теплий ягідний пиріг з чашкою чаю.