Перець фарширований сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 6 великих зелених болгарських перців
- 500 г нежирного яловичого фаршу
- 1/2 склянки нарізаної цибулі
- 500 г нарізаних кубиками помідорів
- 1/2 склянки довгозернистого рису
- 1/2 склянки води
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка соусу Вустершир
- 1 склянка тертого сиру чеддер
- 1 чайна ложка гострого соусу (за бажанням)
Інструкції:
- Вирізати верхню частину перця і очистити від насіння та мембран. Нарізати верхушку на дрібні шматочки.
- Довести воду до кипіння у сковороді та відварити перці протягом 5 хвилин, після чого видалити їх і висушити.
- Підсмажити яловичий фарш, цибулю та нарізаний перець у великій сковороді, доки фарш не стане коричневим, а цибуля - прозорою. Додати нарізані помідори з їх соком, рис, воду, сіль, соус Вустершир та гострий соус (за бажанням). Підігрівати суміш на середньому вогні протягом 20 хвилин чи доки рис не буде готовий, після чого додати сир та зняти з вогню.
- Злегка посолити в середині. Наповнюємо перці м'ясною начинкою, рівномірно розподіляючи по всій внутрішній поверхні. Встановлюємо перці в вертикальному положенні на деко для запікання, утрамбовуючи їх щільно один до одного. Якщо перці не стоять стійко, їх можна обернути в папір або фольгу, щоб вони не розсипалися під час запікання.
- Накриваємо деко кришкою та випікаємо у духовці протягом 30 хвилин при температурі 180-200 градусів. Потім видаляємо фольгу та запікаємо ще 5-10 хвилин, доки перці стануть золотистого кольору та зовсім не будуть соковитими.
- Подавати перець фарширований сиром можна як головне блюдо або як гарнір до м'яса або риби. Для більш гострого смаку можна додати більше гострого соусу до начинки або приготувати окремий соус для поливки.
Цікавий факт: перець фарширований м'ясом та іншими інгредієнтами - це традиційна страва багатьох країн, таких як Туреччина, Греція, Італія та Балкани. У кожній кухні вона має свій власний унікальний смак та рецепт. В Україні перець фарширований зазвичай готують з рисом та м'ясом, але в цьому рецепті додано ще й сир, що робить страву особливо смачною.