Креветки в соусі з білого вина

Креветки в соусі з білого вина
4.6
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200г чорних тигрових креветок (або будь-яких інших)
  • пучок петрушки
  • 3 зубчики часнику
  • 100 мл сухого білого вина 
  • столова ложка вершкового масла
  • вершкове масло
  • лимонний сік
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Нагрійте вершкове масло в сковороді і додайте тертий часник.
  2. Креветки (якщо вони заморожені та варені) залити теплою водою і зачекати, доки вони розморозяться. Потім злити воду.
  3. Викладіть креветки на сковороду.
  4. Вилийте вино до сковороди, додайте вершкове масло та смажте на середньому вогні протягом хвилини.
  5. Потім додайте лимонний сік, приправте сіллю та перцем і збільште потужність плити до максимуму, щоб випарувати рідину.
  6. Нарешті, додайте дрібно нарізану петрушку та все перемішайте.
  7. Подавайте з білим хлібом та келихом вина. Готово!

Цікавий факт:

Креветки є одним з найпопулярніших морепродуктів у світі. Вони містять велику кількість білка та вітаміну D, який необхідний для зміцнення кісток та з багатьох інших важливих функцій в організмі. Також креветки містять мінерали, такі як залізо та магній, що робить їх корисним додатком до вашого раціону. Ця страва не тільки додасть романтики до вашого вечора, але й забезпечить ваше тіло корисними поживними речовинами. Додайте креветки в соусі з білого вина до свого меню, і ви не пожалкуєте!