Баклажани фаршировані з моцарелою та фетою

Баклажани фаршировані з моцарелою та фетою
3.9
(11)
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні баклажани
  • 1 столова ложка (15 мл) масла
  • 1 цибулина, порізана
  • 4 зубчики часнику, порізані
  • 1 склянка (250 мл) томатного соусу
  • 2 помідори
  • 4 столові ложки (60 мл) свіжої трави, на ваш вибір (орегано, базилік або розмарин)
  • 1 перець
  • 1/2 склянки (375 мл) сиру моцарелла, натертого
  • 1/3 склянки (80 мл) сиру Фета

Рецепт:

  1. Розріжте баклажани навпіл і вийміть серцевину, щоб створити "формочки". Натерту серцевину баклажана дрібно поріжте.
  2. Розігрійте сковороду з маслом на середньому вогні, обсмажте цибулю до коричневого кольору, додайте часник і дрібно нарізану серцевину баклажана та продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
  3. Розігрійте гриль до середньої температури.
  4. Зніміть баклажанну суміш з вогню, додайте томатний соус, дрібно порізані або роздавлені помідори та трави.
  5. Укладіть у баклажанні "формочки" приготовлену суміш. Потрібно укладати шарами: спочатку суміш з баклажанів, потім посипати сиром, потім знову суміш, а останнім шаром повинен бути сир.
  6. Укладіть баклажани на гриль і готуйте на повільному вогні протягом 10-12 хвилин.
  7. Замість запропонованих сирів можна використовувати альтернативи, такі як Проволоне, Монтерей або Гауда.

Цікаві факти про баклажани:

  • Баклажани є членом родини пасльонових овочів, разом із картоплею, томатами та перцем.
  • Хоча багато людей думають, що баклажани є овочами, насправді вони є плодами, а точніше - ягодами!
  • Баклажани містять багато антиоксидантів, які можуть допомогти у зниженні ризику розвитку захворювань серця та раку.
  • Цей овоч містить багато вітаміну В6 та калію, які є корисними для підтримки здоров'я нервової системи та підтримки здоров'я серця.

Спробуйте це смачне та корисне блюдо на своїй наступній вечері на грилі або в духовці. Воно точно стане одним з вашіх улюблених!