Фаршировані перці по-мексиканськи
Кухня
Інгредієнти:
- 4 красних болгарських перці, розділені пополам
- Молотий коріандр
- Сік лайма
- 1 чашка (250 мл) тертого канадського сиру чеддер
Фарш яловичий по-мексиканськи:
- 1 маленька цибулина, мелко нарізана
- 1 столова ложка (15 мл) оливкової олії
- 1 1/3 фунта (600 г) постного яловичого фаршу
- 1/2 чашки (125 мл) овочевого соку
- 1/2 чашки (125 мл) води
- 2 столові ложки (30 мл) томатної пасти
- 1/2 чайної ложки (2 мл) цукру
- 2 столові ложки (30 мл) порошку чилі
- 2 чайні ложки (10 мл) молотого тмину
- Сіль і перець за смаком
- Піалочка гострого соусу
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Обережно видаліть насіння та перегородки з половинок перців. Наповніть кожну половинку фаршем. Прикрасьте коріандром та струсіть сіком лайма. Посипте тертим сиром (чеддер) або іншим.
- Положіть всі вісім половинок фаршированих перців у невеликруглу каструлю, змащену олією, та випікайте їх протягом 30 хвилин. Вийміть з духовки та подавайте по дві половинки перця на особу.
-
Подавайте з дрібно нарізаними листям салату, помідорами та сметаною.
Для приготування фаршу:
- В сковороді обсмажте цибулю на олії протягом 1 хвилини. Додайте фарш та готуйте протягом 5-6 хвилин, часто перемішуючи. Злийте жир зі сковороди.
- Додайте всі інші інгредієнти та поперчіть, додайте сіль та гострий соус. Добре перемішайте та доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь та готуйте протягом 10-15 хвилин або до того моменту, коли рідина майже повністю випарується, часто помішуючи, щоб уникнути пригоріння. Вийміть зі сковороди та відкладіть відпочинути.
Ця страва стане чудовим варіантом для будь-якої вечері або святкування. Пекучі приправи та соуси в поєднанні з сиром та болгарським перцем зроблять ваше святкування неповторним. Додайте до неї свіжі овочі та зелень, щоб отримати ситну та корисну страву. Насолоджуйтеся!