Фаршировані перці по-мексиканськи

Фаршировані перці по-мексиканськи
4.5
(12)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 красних болгарських перці, розділені пополам
  • Молотий коріандр
  • Сік лайма
  • 1 чашка (250 мл) тертого канадського сиру чеддер

Фарш яловичий по-мексиканськи:

  • 1 маленька цибулина, мелко нарізана
  • 1 столова ложка (15 мл) оливкової олії
  • 1 1/3 фунта (600 г) постного яловичого фаршу
  • 1/2 чашки (125 мл) овочевого соку
  • 1/2 чашки (125 мл) води
  • 2 столові ложки (30 мл) томатної пасти
  • 1/2 чайної ложки (2 мл) цукру
  • 2 столові ложки (30 мл) порошку чилі
  • 2 чайні ложки (10 мл) молотого тмину
  • Сіль і перець за смаком
  • Піалочка гострого соусу

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °C.
  2. Обережно видаліть насіння та перегородки з половинок перців. Наповніть кожну половинку фаршем. Прикрасьте коріандром та струсіть сіком лайма. Посипте тертим сиром (чеддер) або іншим.
  3. Положіть всі вісім половинок фаршированих перців у невеликруглу каструлю, змащену олією, та випікайте їх протягом 30 хвилин. Вийміть з духовки та подавайте по дві половинки перця на особу.
  4. Подавайте з дрібно нарізаними листям салату, помідорами та сметаною.

Для приготування фаршу:

  1. В сковороді обсмажте цибулю на олії протягом 1 хвилини. Додайте фарш та готуйте протягом 5-6 хвилин, часто перемішуючи. Злийте жир зі сковороди.
  2. Додайте всі інші інгредієнти та поперчіть, додайте сіль та гострий соус. Добре перемішайте та доведіть до кипіння.
  3. Зменшіть вогонь та готуйте протягом 10-15 хвилин або до того моменту, коли рідина майже повністю випарується, часто помішуючи, щоб уникнути пригоріння. Вийміть зі сковороди та відкладіть відпочинути.

Ця страва стане чудовим варіантом для будь-якої вечері або святкування. Пекучі приправи та соуси в поєднанні з сиром та болгарським перцем зроблять ваше святкування неповторним. Додайте до неї свіжі овочі та зелень, щоб отримати ситну та корисну страву. Насолоджуйтеся!