Фаршировані помідори з куркою та прянощами

Фаршировані помідори з куркою та прянощами
3.8
(15)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Помідори фаршировані куркою - легке та низькокалорійне блюдо, яке стане відмінним вибором для легкого обіду або перекусу. Це поєднання ніжних курячих шматочків, промаринованих у букеті пряних спецій, та свіжих помідорів чері вдало доповнюється цитрусово-гострим маринадом з часником та імбиром.

Інгредієнти:

  • 500 г курячих грудок без кісток та шкіри
  • 20 помідорів чері (найбільшого розміру)
  • 4 металеві або 6 дерев'яні шампури

Маринад:

  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1 чайна ложка (5 мл) дрібно нарізаного свіжого імбиру
  • 1 чайна ложка (5 мл) молотого коріандру
  • 1 чайна ложка (5 мл) молотого тмину
  • 1 чайна ложка (5 мл) молотої куркуми
  • 1 чайна ложка (5 мл) паприки
  • 2 чайні ложки (10 мл) порошку чилі
  • Сік 1 лайма
  • 1/2 чашки (125 мл) сметани
  • Морська сіль та свіжомелений перець за смаком

Рецепт:

  1. Нарізати курячі грудки на шматочки, щоб кожний кусочок відповідав внутрішньому розміру помідорів. Положити курку в прямокутну миску та залити заздалегідь підготовленим маринадом. Залишити маринуватися в холодильнику від 1 до 2 годин.
  2. Потім підготувати помідори: відсікти верхівки та видалити м'якоть ложкою, щоб створити порожнину.
  3. Помістити по одному шматочку промаринованої курки в кожен помідор. Потім нанизати фаршировані помідори на шампури.
  4. Розігріти гриль барбекю та помістити шампури на нього. Готувати на середньому вогні, з закритою кришкою, від 5 до 7 хвилин з кожної сторони.
  5. Спочатку зняти шампури з вогню, а потім помідори з них.

Цікавий факт:

Помідори чері містять багато корисних речовин, таких як вітамін С та антиоксиданти. Вони також можуть покращити здоров'я шкіри та волосся. Крім того, ці маленькі помідори вважаються "суперфруктом", оскільки містять в собі більше поліфенолів ніж звичайні помідори.