Перець, фарширований кускусом та курячим м'ясом

Перець, фарширований кускусом та курячим м'ясом
4.8
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 50 г кускусу
  • мелений чорний перець за смаком
  • 840 г болгарського перцю
  • 3 ст.л. сметани
  • 580 г філе курки
  • 120 мл оливкової олії
  • 50 г ізюму
  • сіль за смаком
  • 1 ч.л. подрібнених зерен коріандру
  • 2 шт. цибулі
  • 1,5 ст.л. томатної пасти
  • 1 шт. моркви
  • 1 ст.л. тростинного цукру
  • 2 ст.л. подрібненої петрушки

Рецепт приготування:

  1. Видаліть насіння і плодоніжки зі всіх болгарських перців, потім промийте ізюм і залийте його гарячою водою, залиште під кришкою протягом десяти хвилин.
  2. Підготуйте ще одну посудину, насипте в неї необхідну кількість кускусу, залийте окропом, перемішайте, накрийте кришкою і залиште набухати.
  3. Великою кількістю холодної води промийте куряче філе, наріжте його довільними шматками, а потім подрібніть у блендері. Потім дрібно наріжте цибулю.
  4. Обсмажте на оливкової олії дрібно нарізану цибулю, через п'ять хвилин додайте терту моркву, перемішайте овочі і тушкуйте їх на слабкому вогні під кришкою.
  5. Через кілька хвилин половину тушкованої овочевої суміші додайте до миски з курячим фаршем, добре перемішайте все разом. Додайте до цієї посудини набряклий ізюм, а також кускус, подрібнену петрушку, трохи меленого перцю і коріандру. Посоліть за смаком і добре перемішайте інгредієнти.
  6. Наповніть отриманою начинкою перці, розташуйте їх у каструлі вертикально так, щоб начинка була зверху. Потім перейдіть до приготування соусу.
  7. У сковорідку з залишеною овочевою масою додайте трохи цукру та томатної пасти, помішуючи періодично, тушкуйте інгредієнти.
  8. Додайте до цієї посудини сметану, долийте трохи гарячої води, добре перемішайте все і доведіть соус до кипіння.
  9. По смаку посоліть приготований соус, перелийте його в каструлю з перцем, накрийте кришкою і готуйте приблизно сорок хвилин на малому вогні.

Смачного!