Перець, фарширований кускусом та курячим м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
- 50 г кускусу
- мелений чорний перець за смаком
- 840 г болгарського перцю
- 3 ст.л. сметани
- 580 г філе курки
- 120 мл оливкової олії
- 50 г ізюму
- сіль за смаком
- 1 ч.л. подрібнених зерен коріандру
- 2 шт. цибулі
- 1,5 ст.л. томатної пасти
- 1 шт. моркви
- 1 ст.л. тростинного цукру
- 2 ст.л. подрібненої петрушки
Рецепт приготування:
- Видаліть насіння і плодоніжки зі всіх болгарських перців, потім промийте ізюм і залийте його гарячою водою, залиште під кришкою протягом десяти хвилин.
- Підготуйте ще одну посудину, насипте в неї необхідну кількість кускусу, залийте окропом, перемішайте, накрийте кришкою і залиште набухати.
- Великою кількістю холодної води промийте куряче філе, наріжте його довільними шматками, а потім подрібніть у блендері. Потім дрібно наріжте цибулю.
- Обсмажте на оливкової олії дрібно нарізану цибулю, через п'ять хвилин додайте терту моркву, перемішайте овочі і тушкуйте їх на слабкому вогні під кришкою.
- Через кілька хвилин половину тушкованої овочевої суміші додайте до миски з курячим фаршем, добре перемішайте все разом. Додайте до цієї посудини набряклий ізюм, а також кускус, подрібнену петрушку, трохи меленого перцю і коріандру. Посоліть за смаком і добре перемішайте інгредієнти.
- Наповніть отриманою начинкою перці, розташуйте їх у каструлі вертикально так, щоб начинка була зверху. Потім перейдіть до приготування соусу.
- У сковорідку з залишеною овочевою масою додайте трохи цукру та томатної пасти, помішуючи періодично, тушкуйте інгредієнти.
- Додайте до цієї посудини сметану, долийте трохи гарячої води, добре перемішайте все і доведіть соус до кипіння.
- По смаку посоліть приготований соус, перелийте його в каструлю з перцем, накрийте кришкою і готуйте приблизно сорок хвилин на малому вогні.
Смачного!