Пельмені з редькою
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пельменів:
- 600 г борошна
- 250 мл чистої води
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. солі
Начинка для пельменів:
- 5 шт. редьки
- 30 г вершкового масла або маргарину
- 1-2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Суміш борошна та солі вимішати і додавати теплу воду потрохи, постійно мішаючи. Додати рослинну олію в кінці вимішування тіста.
- Викласти отримане тісто на стіл, прикрити легким рушником та залишити на 20 хвилин.
- Очистити корінь редьки від шкірки та натерти м’якоть на дрібній тертці. Промити терту редьку під струмом прохолодної води і дати стекти воді.
- Висипати терту редьку в каструлю з киплячою і трохи підсоленою водою, варити протягом 2-3 хвилин після закипання.
- Знову відкинути редьку на друшляк і добре віджати від рідини.
- Розігріти на сковороді вершкове масло або маргарин (можна замінити на 2 ст.л. рослинної олії), додати просмажений до золотистого кольору часник та терту редьку. Обсмажувати все протягом 5-6 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи.
- Додати сіль та перець за смаком та зняти з вогню.
- Розкатати тісто якомога тонше і вирізати з нього кола діаметром близько 5-6 см. Залишки тіста зібрати, знову вимісити і знову розкатати.
- На центр кожного кола тіста покласти трохи начинки. Закрити краї тіста над начинкою, добре затиснути та викласти на стіл, присипаний борошном.
- Варити пельмені з редькою до готовності, приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні в підсоленій воді (з лавровим листом, якщо хочете).
- Подавши на стіл, полити пельмені змішаною з сіллю сметаною, прикрасити зеленню або додати кубик вершкового масла.
Пельмені з редькою - це незвичайна, але дуже смачна страва, яка буде особливо привабливою для тих, хто дотримується посту. Редька - це багатий на вітаміни і корисні речовини овоч, що додає цьому блюду корисних властивостей. Ви можете спробувати змінювати начинку для пельменів - замінювати редьку іншими овочами, додавати сир або м'ясо, щоб створити нові смакові варіації. А отриманий рецепт тіста ви можете використовувати і для інших страв, наприклад, вареників або пирогів. Смачного!!