Пельмені з редькою

Пельмені з редькою
4.3
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пельменів:

  • 600 г борошна
  • 250 мл чистої води
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. солі

Начинка для пельменів:

  • 5 шт. редьки
  • 30 г вершкового масла або маргарину
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Суміш борошна та солі вимішати і додавати теплу воду потрохи, постійно мішаючи. Додати рослинну олію в кінці вимішування тіста.
  2. Викласти отримане тісто на стіл, прикрити легким рушником та залишити на 20 хвилин.
  3. Очистити корінь редьки від шкірки та натерти м’якоть на дрібній тертці. Промити терту редьку під струмом прохолодної води і дати стекти воді.
  4. Висипати терту редьку в каструлю з киплячою і трохи підсоленою водою, варити протягом 2-3 хвилин після закипання.
  5. Знову відкинути редьку на друшляк і добре віджати від рідини.
  6. Розігріти на сковороді вершкове масло або маргарин (можна замінити на 2 ст.л. рослинної олії), додати просмажений до золотистого кольору часник та терту редьку. Обсмажувати все протягом 5-6 хвилин на невеликому вогні, постійно помішуючи.
  7. Додати сіль та перець за смаком та зняти з вогню.
  8. Розкатати тісто якомога тонше і вирізати з нього кола діаметром близько 5-6 см. Залишки тіста зібрати, знову вимісити і знову розкатати.
  9. На центр кожного кола тіста покласти трохи начинки. Закрити краї тіста над начинкою, добре затиснути та викласти на стіл, присипаний борошном.
  10. Варити пельмені з редькою до готовності, приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні в підсоленій воді (з лавровим листом, якщо хочете).
  11. Подавши на стіл, полити пельмені змішаною з сіллю сметаною, прикрасити зеленню або додати кубик вершкового масла.

Пельмені з редькою - це незвичайна, але дуже смачна страва, яка буде особливо привабливою для тих, хто дотримується посту. Редька - це багатий на вітаміни і корисні речовини овоч, що додає цьому блюду корисних властивостей. Ви можете спробувати змінювати начинку для пельменів - замінювати редьку іншими овочами, додавати сир або м'ясо, щоб створити нові смакові варіації. А отриманий рецепт тіста ви можете використовувати і для інших страв, наприклад, вареників або пирогів. Смачного!!