Листкові пиріжки з сиром та родзинками

Листкові пиріжки з сиром та родзинками
3.8
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста
  • 0,5 кг сиру
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 50 г родзинок
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 10 г ванільного цукру
  • цедра одного середнього лимону

Рецепт приготування:

  1. Накрийте листкове тісто харчовою плівкою та залиште розморожуватися. З'єднайте жовток (білок наразі відложіть) з сиром, додайте цукор з ванільним цукром і розітріть виделкою до однорідності.
  2. Зніміть з лимону тонкий шар цедри і натріть її на дрібній тертці. Залийте родзинки гарячою водою і залиште на 10-15 хвилин. Злийте воду і просушіть родзинки на рушничку.
  3. Змішайте сирну масу з крохмалем, цедрою та родзинками в одній мисці. Розкатайте тісто до товщини близько 0,5 см, виріжте квадрати, покладіть в центр кожного по 1-2 ч.л. начинки з сиру та змастіть краї квадратів яєчним білком.
  4. Накрийте начинку краями квадрата та щільно защипайте краї, щоб вийшов конвертик. Також можна накрити начинку половиною квадрата (розділивши його опціонально по діагоналі на два трикутники) і виготовити трикутні пиріжки.
  5. Перекладіть листкові пиріжки з сиром на лист, застелений пергаментом або змащений рослинним маслом. Випікайте пиріжки з сиром та родзинками приблизно 20-25 хвилин при 200 °C.
  6. Вийміть лист з духовки і дайте виробам повністю охолонути. Готові пиріжки легко посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю, кави або з молоком. Смачного!

Доповнення:

  • Ці пиріжки чудово підходять для сніданку або перекусу вдень. Вони також чудово підходять для дитячих вечірок та святкових заходів.
  • Додайте до сирної начинки трохи цукрового сиропу або меду, щоб підкреслити солодку смакову гаму пиріжків.
  • Експериментуйте з начинками! Додайте свіжі ягоди, мак, горіхи або шматочки шоколаду до сиру для різноманітності смаків.
  • Приготуйте подвійну порцію цих пиріжків та заморозьте їх. Вони легко розморожуються та стають ідеальним варіантом для швидкого перекусу.