Листкові пиріжки з сиром та родзинками
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 0,5 кг сиру
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 50 г родзинок
- 2 ст.л. крохмалю
- 10 г ванільного цукру
- цедра одного середнього лимону
Рецепт приготування:
- Накрийте листкове тісто харчовою плівкою та залиште розморожуватися. З'єднайте жовток (білок наразі відложіть) з сиром, додайте цукор з ванільним цукром і розітріть виделкою до однорідності.
- Зніміть з лимону тонкий шар цедри і натріть її на дрібній тертці. Залийте родзинки гарячою водою і залиште на 10-15 хвилин. Злийте воду і просушіть родзинки на рушничку.
- Змішайте сирну масу з крохмалем, цедрою та родзинками в одній мисці. Розкатайте тісто до товщини близько 0,5 см, виріжте квадрати, покладіть в центр кожного по 1-2 ч.л. начинки з сиру та змастіть краї квадратів яєчним білком.
- Накрийте начинку краями квадрата та щільно защипайте краї, щоб вийшов конвертик. Також можна накрити начинку половиною квадрата (розділивши його опціонально по діагоналі на два трикутники) і виготовити трикутні пиріжки.
- Перекладіть листкові пиріжки з сиром на лист, застелений пергаментом або змащений рослинним маслом. Випікайте пиріжки з сиром та родзинками приблизно 20-25 хвилин при 200 °C.
- Вийміть лист з духовки і дайте виробам повністю охолонути. Готові пиріжки легко посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю, кави або з молоком. Смачного!
Доповнення:
- Ці пиріжки чудово підходять для сніданку або перекусу вдень. Вони також чудово підходять для дитячих вечірок та святкових заходів.
- Додайте до сирної начинки трохи цукрового сиропу або меду, щоб підкреслити солодку смакову гаму пиріжків.
- Експериментуйте з начинками! Додайте свіжі ягоди, мак, горіхи або шматочки шоколаду до сиру для різноманітності смаків.
- Приготуйте подвійну порцію цих пиріжків та заморозьте їх. Вони легко розморожуються та стають ідеальним варіантом для швидкого перекусу.