Печиво на вершках
Кухня
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 450 мл вершків 30-35%
- 180 г вершкового масла
- 1 ст.л. цукру з гіркою
- 15 г розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Просійте борошно через сито в велику миску, додайте розпушувач, сіль і цукор, перемішайте.
- Натріть вершкове масло на тертці, додайте до сухих інгредієнтів і розітріть руками, доки не утвориться крупна крихта.
- Додаючи вершки, помішуйте лопаткою і замісить тісто, яке не прилипає до рук (воно повинно бути трохи розсипчасте).
- На покритому папером для печіння листі розкатайте пісочне тісто шаром товщиною приблизно 2 см і поставте в морозильник на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 240 градусів. Вийміть лист із тістом з морозильника і наріжте тісто гострим ножем на квадратики зі стороною близько 4 см.
- Розділіть печиво, залишаючи між ними відстань, обмажте поверхню легко збитим яйцем або вершками і поставте в розігріту духовку.
- Печіть печиво на вершках до золотистого кольору протягом 15 хвилин, після чого вийміть лист із печивом з духовки.
- Чудова особливість цього печива полягає в тому, що воно не надто солодке, тому його можна подавати з медом, сиропом, згущеним молоком або варенням.
У США це печиво подають зі сметаною та джемом, що робить його ще смачнішим та цікавішим. Розсипчасте печиво на вершках можна подавати як теплим, так і охолодженим.
Це печиво чудово підходить для чаю чи кави, а також для будь-якого іншого часу дня. Воно легко готується та дуже швидко зникає з тарілки. Приготуйте це чудове печиво і насолоджуйтесь його смаком разом з вашими друзями та родиною!