Рецепт троянд з творога - ніжне печиво для чаю
Кухня
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 200 г творога
- 3 яйця (тільки жовтки)
- 100 г вершкового масла
- 1 лимон (тільки цедра)
- 3 ст. л. цукру (+ цукор для посипки)
- 1 ч. л. розпушувача
Рецепт приготування:
- Вийміть масло з холодильника і залиште на 10-15 хвилин в теплі, щоб воно розтало.
- Протерти творог через сито і викласти його в миску. Додайте два жовтки з цукром і добре розтерти вилкою до однорідної маси.
- Вимийте лимон, зніміть з нього тонкий шар цедри і натріть її на дрібній терці. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем і добре перемішайте.
- Додайте до творожної маси розтале масло і знову ретельно розтерти до однорідної консистенції. Поступово вводьте натерту цедру з просіяним борошном і замісіть м'яке тісто.
- Згорніть творожне тісто для троянд плівкою і відправте на 10 хвилин у морозильну камеру. Вийміть тісто з морозильника, зніміть плівку і розділіть його на 4 рівні частини.
- Кожну частину замісіть в товстий жгут і нарізати на 6 рівних шматочків.
- Покладіть по 6 коржиків в один рядок так, щоб край одного шматочка заходив на край іншого (як доміно).
- Обережно згорніть пелюстки, скручуючи з одного кінця і загортаючи його усередину рулетом. На основі злегка приплющіть пелюстки, поставте троянду на покритий пергаментом деко і обережно згорніть верхні пелюстки.
- Повторіть ці кроки ще 3 рази, щоб отримати ще 3 троянди з творога. Розігрійте духовку до 180 °C.
- Взбийте жовток вилкою, розмажте його на поверхні печива і легко посипте цукром або ванільним цукром, відправте в попередньо розігріту духовку.
- Випікайте троянди з творога до золотистого кольору приблизно 40 хвилин. Після цього вийміть деко і залиште печиво до повного охолодження.
- Якщо ви хочете зробити троянди з творога ще смачнішими, ви можете додати в тісто трохи цукру з корицею або інших спецій, які вам подобаються.
- Троянди з творога - це чудовий варіант для дітей, які люблять печиво. Вони будуть раді допомогти вам замісити тісто і скрутити троянди.
- Це печиво також можна заморожувати і випікати за потреби. Просто заморозьте скручені троянди на протягом години, а потім перенесіть їх у морозильник. Коли ви будете готувати печиво, просто вийміть їх з морозилки і випікайте при бажанні.
- Якщо у вас залишилися троянди з творога, ви можете зберегти їх у герметичній упаковці на кілька днів. Але краще все-таки з'їсти їх якомога швидше, поки вони свіжі і смачні.
- Також це печиво можна приготувати з іншими начинками, наприклад, з ягідними джемами, або з маком. Спробуйте різноманітнити цей рецепт, і ви знайдете свій улюблений варіант троянд з творога.