Рецепт заварних булочок з тонким лимонним ароматом

Рецепт заварних булочок з тонким лимонним ароматом
4.1
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 200 мл води
  • 150 г вершкового масла
  • 120 г борошна
  • 1 лимон (тільки цедра)
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки гострого червоного перцю
  • декілька пір'їн зеленої цибулі
  • декілька гілочок петрушки

Інструкції:

  1. Вимийте лимон у теплій воді, витріть його і зніміть тонкий шар цедри. Натерти її на дрібній терці і скласти в окрему ємність, залишити. Промийте всю зелень, обсушіть і нашинкуйте.
  2. В каструлю влити воду, додати сіль, перець та вершкове масло. Поставте каструлю на вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Як тільки вона закипить, зняти каструлю з плити і поступово ввести в масляну рідину борошно, просіюючи її через сито.
  3. Повернути каструлю на маленький вогонь і варити заварне тісто до того часу, поки воно не почне відлипати від бортиків каструлі. Залишити тісто на 3-4 хвилини охолонути, при цьому якомога частіше його мішаючи ложкою.
  4. Вбити в трохи тепле тісто яйця, добре мішаючи його після кожного разу, щоб змішати. Додайте терту цедру, нарізану зелень і знову перемішайте.
  5. Покриваємо деко  пергаментним папером, розігріваємо духовку до 200 градусів. Формуємо невеликі кульки ложкою або наповнюємо тістом кондитерський мішок і робимо булочки за допомогою насадки.
  6. Печемо заварні булочки до золотистої скоринки протягом 20 хвилин. Вийміть форму з духовки і дайте охолонути. Після повного охолодження можна подавати булочки до столу. Смачного!

Заварні булочки - це дуже популярна випічка у Франції, що відома як "choux" або "pâte à choux". Ці булочки стають на диво пухкими завдяки спеціальному тісту на основі заварного крему. Також ці булочки можна прикрасити вершками або начинкою, такою як крем або фрукти.

Лимонний аромат додає цим булочкам особливого смаку. Цитрусові нотки чудово поєднуються з пухнастими булочками. Також, замість лимону можна додати апельсин або лайм, щоб отримати різноманітні смаки.

Цей рецепт заварних булочок можна використовувати як основу для створення різних десертів. Наприклад, можна заповнити їх кремом чи варенням, прикрасити шоколадом або глазур'ю та додати фруктові або ягідні прикраси.

Заварні булочки з лимоном - прекрасний вибір для будь-якої вечері або святкового заходу. Ці булочки легко готую