Рецепт кекса без яєць: швидко і просто!
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру
- 200 гр манної крупи
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 120-130 гр маргарину (або 120-130 мл рослинної олії)
- 80 гр родзинки (або 100 гр свіжих ягід)
- 50 гр горіхів (не обов'язково)
- 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
Рецепт приготування:
- Висипати манку в миску і, помішуючи, додати в неї увесь кефір. Залишити суміш на півгодини в кімнатній температурі.
- Маргарин потрібно порізати на невеликі шматочки, скласти в миску і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння.
- Родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Потім злити воду і обсушити їх рушником, обваляти в борошні. Горіхи очистити і порізати дрібними шматочками, обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату, часто помішуючи.
- Духовку розігріти до 180 °С, формочки для випічки кексів (можна використовувати одну велику форму) змастити шматочком вершкового масла і підсипати борошном (силіконові формочки нічим змащувати не потрібно).
- Влити охолоджений маргарин або масло в кефірну суміш, додати цукор і розмішати.
- Додати до тіста для кексів борошно, просіюючи його через сито, всипати горіхи, родзинки і перемішати. Соду погасити кількома краплями оцту, додати в тісто і швидко перемішати.
- Розлити масу по формочкам або перелити в одну форму і відправити випікатися.
- Випікати кекси без яєць до золотистого кольору приблизно 15 хвилин (великий кекс - 20 хвилин). Вийняти формочки/форму, накрити легким рушником і залишити на 10-15 хвилин. Зняти рушник, вийняти кекси з формочок і подавати до столу. За бажанням можна прикрасити цукровою пудрою або глазур'ю.
Кекс без яєць - це чудовий варіант для тих, хто хоче зробити смачний десерт, але не хоче використовувати яйця. Цей рецепт є дуже простим і швидким у приготуванні, тому він ідеально підходить для будь-якої нагоди. Запропонуйте цей кекс своїм гостям на чаєвій церемонії або зробіть його як десерт до обіду. Він підійде для будь-якої ситуації і не залишить нікого байдужим!