Рецепт: ніжний шоколадний пиріг з ганашем
Кухня
Інгредієнти:
- 170 гр борошна
- 3 яйця
- 150 гр вершкового масла
- 150 мл молока
- 100 гр коричневого цукру (або білого)
- 100 гр чорного шоколаду (75% какао і вище)
- 50 гр какао-порошку
- 1/4 ч.л. розпушувача (або щепотка соди)
- щіпка солі
- 100 гр чорного шоколаду та 50 гр вершкового масла для ганашу
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 °C. Форму для запікання промазати маслом і посипати борошном.
- На водяній бані розтопити чорний шоколад, вершкове масло, цукор, какао та молоко.
- Зняти ємність з водяної бані і помішувати до утворення однорідної гладкої маси. Залишити масу для пирога охолонути на 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
- Вбити по одному три яйця, додати просіяне з сіллю та розпушувачем борошно і вимісити однорідне тісто.
- Переложити тісто в форму для запікання, рівномірно розподілити по поверхні і відправити в розігріту духовку.
- Випікати шоколадний пиріг протягом 40 хвилин.
- Для ганашу розтопити на водяній бані 100 г чорного шоколаду. Додати розм'якле вершкове масло та добре перемішати до повного розчинення.
- Готовий пиріг з шоколаду охолодити, вийняти з форми і покрити ганашем. Дати постояти 5 хвилин.
- Нарізати готовий шоколадний пиріг порційними шматочками і подавати до столу, особливо смачно з морозивом або йогуртом.
Після випікання цей шоколадний пиріг може бути збережений в холодильнику до тижня. Також його можна заморозити, щоб зберегти на більш довгий термін.
Якщо ви любите експериментувати зі смаками, то можна додати до цього пирога ягоди або горіхи, щоб створити більш насичений смак. Також можна змінити частину чорного шоколаду на білий або молочний, щоб отримати іншу смакову палітру.
Цей ніжний шоколадний пиріг з ганашем може стати чудовим варіантом для десерту на будь-якому святі чи заході, а також може стати прекрасним подарунком для вашої родини та друзів. Приготуйте його самі і насолоджуйтесь!