Пісне вівсяне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 180 г вівсяних пластівців
- 100 г борошна
- 80 г цукру
- 75 мл води
- 50 мл рослинної олії
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. молотого імбиру
- 1/3 ч. л. молотої гвоздики
- 1/4 ч. л. молотої кориці
- щіпка молотого мускатного горіха
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Змеліть вівсяні пластівці до стану борошна за допомогою блендера або кавомолки.
- У маленькій ємності змішайте рослинну олію, сіль, цукор, молоту корицю, гвоздику, імбир, мускатний горіх та добре перемішайте.
- Погасіть соду лимонним соком, додайте до суміші з олією та швидко перемішайте. Додайте до отриманої рідини змелений овес, перемішайте, додайте воду та знову перемішайте.
- Поступово додайте борошно до маси з вівсяним борошном та замішайте однорідне тісто.
- Деко вкрийте пергаментним папером, попередньо розігрівши духовку до 200 °C. Відійміть невеликий шматок тіста, розміром із волоський горіх, скотіть у кульку та покладіть на деко, натисніть зверху. Повторюйте цю дію з рештою тіста та покладіть на деко.
- Пекти пісне вівсяне печиво до готовності протягом 20-25 хвилин, доки не висохне. Вийміть з духовки і залиште до повного остигання. Готове печиво можна прикрасити цукровою пудрою, медом або глазур'ю. Смакота готова!
Хочете вдосконалити цей рецепт? Додайте крихту розпеченої кокосової стружки або гарбузових насіння для додаткового хрумкості та аромату. Ви також можете додати до тіста темний шоколад або горішки, щоб зробити його ще більш ситним та смачним.
Пісне вівсяне печиво також є чудовим варіантом для людей, які дотримуються здорового харчування. Воно містить більше клітковини та менше цукру, ніж більшість інших видів печива. Тому, якщо ви хочете поправити своє здоров'я, спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком постного овсяного печива.