Гречана локшина з овочами - простий рецепт

Гречана локшина з овочами - простий рецепт
4.3
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр гречаної локшини
  • 1/3 среднього кабачка
  • 1 болгарський перець
  • половина великої моркви
  • 2 ст.л. кунжуту
  • 2 зубчики часнику
  • соєвий соус - за смаком
  • чорний і червоний молотий перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. В каструлі вскипятити воду і трохи її посолити. Опустити гречану локшину в киплячу воду і довести до кипіння. Варити локшину приблизно 2 хвилини після закипання і відкинути на друшляк. Промити її під струменем холодної води і залишити в друшляку, щоб вода стекла.
  2. Болгарський перець вимити, очистити від насіння та порізати тонкими смужками. Кабачок вимити і порізати соломкою. Моркву очистити і також порізати соломкою. Часник очистити і подрібнити.
  3. На сковороді розігріти кілька ложок рослинної олії і виложити роздрібнені овочі (часник, перець, цукіні, морква). Пожарити їх протягом 1-2 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Потім додати на сковороду гречану локшину, влити соєвий соус за смаком, поперчити і перемішати.
  4. Готувати гречану локшину з овочами на середньому вогні ще 1-2 хвилини, при цьому періодично її помішуючи. В кінці посипати страву кунжутом, ретельно перемішати і зняти сковороду з вогню.
  5. Розкласти локшину з овочами по тарілкам і подавати до столу одразу після приготування.