Печериці у вершковому соусі
Інгредієнти:
- 0,5 кг свіжих печериць
- 200 мл вершків 25%
- 2 цибулі
- 120 мл білого сухого вина (або суміш 80 мл води та 20 мл лимонного соку)
- 30 г вершкового масла
- 1 ч.л. сушеного майорану (або інших сушених трав за смаком)
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- Цибулю очистити і нарізати тонкими четвертинками, печериці ретельно промити і нарізати невеликими шматочками або пластинками.
- Розігріти на сковороді вершкове масло та додати цибую, смажити до золотистого кольору на середньому вогні.
- Додати на сковороду нарізані печериці, сушений майоран і перемішати. Смажити гриби з цибулею близько 10 хвилин до випарування всієї рідини.
- Потім влити в сковороду вино (або суміш води з лимонним соком) та розмішати.
- Через 3-4 хвилини додати на сковороду вершки і знову перемішати. Готувати печериці в вершковому соусі близько 6-8 хвилин на середньому вогні. При цьому як можна частіше помішувати гриби лопаткою, ближче до кінця додати сіль та перець за смаком.
- Коли соус трохи загусне, зняти сковороду з вогню і накрити кришкою.
- Через 5-10 хвилин можна зняти кришку і подати печериці до столу.
Печериці у вершковому соусі чудово поєднуються з різноманітними стравами, такими як м'ясо, риба, паста, рис або картопля. Також їх можна подавати як окрему закуску або гарнір до салатів.
Печериці - це не тільки смачно, але й корисно. Вони містять велику кількість білка та вітамінів групи В, які необхідні для здоров'я та енергії. Тому цю страву можна їсти з користю для організму.
Якщо у вас немає білого вина, його можна замінити червоним або сухим вермутом. Також, якщо хочете, щоб соус був більш густим, можна додати трохи кукурудзяного крохмалю або борошна. Приготування печериць у вершковому соусі - це простий і швидкий спосіб приготувати смачну та здорову страву для всієї родини. Вона буде чудовим доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Спробуйте приготувати її самі і насолоджуйтесь смаком!