Бочкові зелені помідори
Кухня
Інгредієнти:
- 10 кг зелених помідорів
- 10 л чистої води
- 700 г солі
- 5 цибулин
- 100 г кропу
- 50 г листя чорної смородини
- 50 г вишневого листя
Інструкції:
- Почніть з того, що дерев'яну бочку попередньо вимочіть, обдайте кип'ятком і вимийте розчином гарячої води з содою (10 г соди на 5 л води).
- Потім знову промийте бочку кип'ятком і дайте їй висохнути.
- Очистіть цибулю від шкірки і зробіть на кожній цибулині хрестоподібний надріз.
- Вимийте зелені помідори з кропом та листям чорної смородини та вишні, покладіть шарами на дно бочки разом з цибулею.
- Змішайте воду з сіллю і добре розмішайте, залийте розчином зелені помідори в бочці і накрийте дерев'яним колом. Поставте гніт зверху вагою близько 2 кг.
- Залиште зелені помідори в кімнатній температурі на 35 годин. Потім поставте бочку в холодне місце (від -2 ° С до +2 ° С). Бочкові зелені помідори будуть готові через місяць. Після вказаного часу можна подавати засолені зелені помідори на стіл.
Найкраще подавати бочкові зелені помідори як гарнір до м'яса або риби, або використовувати їх для створення салатів і закусок. Також, вони чудово поєднуються з оливковою олією, часником та іншими спеціями, які підкреслять їхній унікальний смак.