Шоколадний пиріг на воді
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл чистої води
- 220 гр борошна
- 200 гр цукру
- 60-70 гр вершкового масла
- 3 ст. л. какао-порошку
- 1 ч. л. соди
- пол-ч. л. розчинної кави
- 1/4 ч. л. солі
Рецепт приготування:
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані і залиште до повного охолодження.
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія, промащуйте форму для випічки вершковим маслом або покрийте пекарським папером.
- Просійте борошно через сито разом з какао-порошком, содою та сіллю. Додайте до борошна цукор та перемішайте.
- З'єднайте розтоплене масло з водою та розмішайте. Зробіть у центрі сухої суміші западинку та поступово влийте туди масляну рідину, перемішуючи борошно з країв.
- Замішайте тісто до однорідності, перелийте у форму та поставте в розігріту духову шафу. Випікайте шоколадний пиріг на воді приблизно 30 хвилин.
- Вийміть форму з духовки, закрийте легким рушником та залиште охолонути на 15 хвилин.
- Наріжте шоколадний пиріг порційними шматочками, розкладіть по тарілкам та подавайте до столу.