Шоколадний пиріг на воді

Шоколадний пиріг на воді
4.1
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл чистої води
  • 220 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 60-70 гр вершкового масла
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 1 ч. л. соди
  • пол-ч. л. розчинної кави
  • 1/4 ч. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло на водяній бані і залиште до повного охолодження.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія, промащуйте форму для випічки вершковим маслом або покрийте пекарським папером.
  3. Просійте борошно через сито разом з какао-порошком, содою та сіллю. Додайте до борошна цукор та перемішайте.
  4. З'єднайте розтоплене масло з водою та розмішайте. Зробіть у центрі сухої суміші западинку та поступово влийте туди масляну рідину, перемішуючи борошно з країв.
  5. Замішайте тісто до однорідності, перелийте у форму та поставте в розігріту духову шафу. Випікайте шоколадний пиріг на воді приблизно 30 хвилин.
  6. Вийміть форму з духовки, закрийте легким рушником та залиште охолонути на 15 хвилин.
  7. Наріжте шоколадний пиріг порційними шматочками, розкладіть по тарілкам та подавайте до столу.