Розтопіть вершкове масло на водяній бані і залиште до повного охолодження.
Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія, промащуйте форму для випічки вершковим маслом або покрийте пекарським папером.
Просійте борошно через сито разом з какао-порошком, содою та сіллю. Додайте до борошна цукор та перемішайте.
З'єднайте розтоплене масло з водою та розмішайте. Зробіть у центрі сухої суміші западинку та поступово влийте туди масляну рідину, перемішуючи борошно з країв.
Замішайте тісто до однорідності, перелийте у форму та поставте в розігріту духову шафу. Випікайте шоколадний пиріг на воді приблизно 30 хвилин.
Вийміть форму з духовки, закрийте легким рушником та залиште охолонути на 15 хвилин.
Наріжте шоколадний пиріг порційними шматочками, розкладіть по тарілкам та подавайте до столу.