Тістечко "Картопля" без згущеного молока
Кухня
Інгредієнти:
- 2 шоколадних бісквіта (загальна вага близько 0,5 кг)
- 400 г чорного шоколаду (можна наполовину або повністю замінити молочним)
- 200 мл вершків 30%
- 50 г волоських горіхів (можна замінити вершковим кремом)
- 2 ст.л. рому / коньяку / горілки / лікера
Рецепт приготування:
- Бісквітні коржі для приготування пирогів "Картопля" можна використовувати як куплені, так і приготовлені в домашніх умовах. Після запікання їх потрібно повністю охолодити і залишити на решітці на 1 день (або як мінімум 3-4 години після охолодження).
- Пропустіть шоколадні бісквіти через м'ясорубку і складіть отриману крихту в миску. Шоколад розбити на дрібні шматочки і складіть в окрему миску.
- Залити розбитий шоколад з вершками і поставити на водяну баню. Помішуючи, довести шоколадний крем до повної однорідності (але не доводити до кипіння).
- Зняти миску з водяної бані, додати розмелені бісквіти і добре перемішати.
- Сформуйте отриману масу руками в овальні тістечка, рівні за розміром.
- Покладіть тістечка на пергаментний папір та помістіть в холодильник на 3-4 години, або на більший період, щоб вони стали щільнішими.
- Після того, як тістечка "Картопля" застигли, вийміть їх з холодильника і поставте в кімнатну температуру за 30 хвилин до подачі на стіл.
- Обсипте тістечка какао-порошком, прикрасьте дрібно нарізаними горіхами або кремом та подавайте на стіл.