2 шоколадних бісквіта (загальна вага близько 0,5 кг)
400 г чорного шоколаду (можна наполовину або повністю замінити молочним)
200 мл вершків 30%
50 г волоських горіхів (можна замінити вершковим кремом)
2 ст.л. рому / коньяку / горілки / лікера
Рецепт приготування:
Бісквітні коржі для приготування пирогів "Картопля" можна використовувати як куплені, так і приготовлені в домашніх умовах. Після запікання їх потрібно повністю охолодити і залишити на решітці на 1 день (або як мінімум 3-4 години після охолодження).
Пропустіть шоколадні бісквіти через м'ясорубку і складіть отриману крихту в миску. Шоколад розбити на дрібні шматочки і складіть в окрему миску.
Залити розбитий шоколад з вершками і поставити на водяну баню. Помішуючи, довести шоколадний крем до повної однорідності (але не доводити до кипіння).
Зняти миску з водяної бані, додати розмелені бісквіти і добре перемішати.
Сформуйте отриману масу руками в овальні тістечка, рівні за розміром.
Покладіть тістечка на пергаментний папір та помістіть в холодильник на 3-4 години, або на більший період, щоб вони стали щільнішими.
Після того, як тістечка "Картопля" застигли, вийміть їх з холодильника і поставте в кімнатну температуру за 30 хвилин до подачі на стіл.
Обсипте тістечка какао-порошком, прикрасьте дрібно нарізаними горіхами або кремом та подавайте на стіл.