Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г печива (наприклад, Ювілейне);
- 350 г згущеного молока;
- 200 г горіхів (арахіс, фундук або волоських горіх);
- 150 г вершкового масла;
- 100 г чорного шоколаду;
- 2-3 ст. л. какао-порошку.
Інструкції:
- Очистіть горіхи від шкарлупи, поріжте на дрібні шматочки і легко обсмажте на сухій сковороді. Перенесіть обсмажені горіхи на окрему тарілку і залиште охолонути.
- Розіб'ємо печиво на крихти.
- Змішайте велику миску печива і горіхів. Ретельно перемішайте.
- Розбийте шоколад на дрібні шматочки, покладіть у невелику каструлю і поставте на середній вогонь. Помішуючи, доведіть шоколадну масу до кипіння.
- Додайте какао-порошок і добре перемішайте. Не переставайте помішувати шоколадний крем і потім додайте тонкою цівкою згущене молоко. Після повторного закипання зніміть шоколадний крем з вогню, додайте його до миски з печивом і горіхами, ретельно перемішайте.
- Розкладіть шоколадну масу на харчову плівку, щільно заверніть, зав'яжіть кінці плівки з обох боків і надайте ковбасі овальну продовгувату форму. З цього рецепту виходять 2 середні шоколадні ковбаси. Поставте їх у морозильну камеру на 3-4 години.
- Після відведеного часу вийміть ковбаски з морозильника, зніміть плівку і обваляйте їх у цукровій пудрі, наріжте на порційні шматочки і подайте до столу.
- Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком може зберігатися в холодильнику протягом тижня.