200 г горіхів (арахіс, фундук або волоських горіх);
150 г вершкового масла;
100 г чорного шоколаду;
2-3 ст. л. какао-порошку.
Інструкції:
Очистіть горіхи від шкарлупи, поріжте на дрібні шматочки і легко обсмажте на сухій сковороді. Перенесіть обсмажені горіхи на окрему тарілку і залиште охолонути.
Розіб'ємо печиво на крихти.
Змішайте велику миску печива і горіхів. Ретельно перемішайте.
Розбийте шоколад на дрібні шматочки, покладіть у невелику каструлю і поставте на середній вогонь. Помішуючи, доведіть шоколадну масу до кипіння.
Додайте какао-порошок і добре перемішайте. Не переставайте помішувати шоколадний крем і потім додайте тонкою цівкою згущене молоко. Після повторного закипання зніміть шоколадний крем з вогню, додайте його до миски з печивом і горіхами, ретельно перемішайте.
Розкладіть шоколадну масу на харчову плівку, щільно заверніть, зав'яжіть кінці плівки з обох боків і надайте ковбасі овальну продовгувату форму. З цього рецепту виходять 2 середні шоколадні ковбаси. Поставте їх у морозильну камеру на 3-4 години.
Після відведеного часу вийміть ковбаски з морозильника, зніміть плівку і обваляйте їх у цукровій пудрі, наріжте на порційні шматочки і подайте до столу.
Шоколадна ковбаса зі згущеним молоком може зберігатися в холодильнику протягом тижня.