Крем "Дипломат"
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл вершків 35-40% (можна замінити вершками 30-35%)
- 150 мл молока
- 50 гр цукрової пудри
- 1 яйце (тільки жовток)
- 50 мл вершків 30-35%
- 25-30 гр цукру
- 1 ст. кукурудзяного крохмалю (можна замінити картопляним)
- 5 гр ванільного цукру
- 3 гр желатину (або 5 гр, якщо ви використовуєте вершки 30-35%)
Рецепт приготування страви:
- Желатин всипати у невелику ємність, залити холодною водою (1 ст.л.) та залишити на 10 хвилин. Молоко з'єднати у невеликій мисці з 50 мл вершків, ванільним цукром та поставити на вогонь. Жовток відокремити від білка, помістити в миску, додати крохмаль, 1 ст.л. з гіркою цукру та збити міксером до пишності.
- Після закипання молока, зменшити вогонь і поступово влити половину тонкою цівкою у жовткову суміш, не перестаючи збивати її міксером. Отриману масу влити в каструлю з киплячим молоком, помішуючи безперервно його віночком.
- Готувати заварний крем до невеликого загусання (консистенція негустої сметани), зняти з вогню і накрити кришкою. Желатинову суміш поставити на водяну баню та зняти відразу після повного розчинення желатину у воді (до закипання не доводити).
- Зняти кришку, додати розтоплений желатин до вершкового крему і швидко розмішати віночком або лопаткою.
- Накрити каструльку кришкою і залишити до повного охолодження, потім прибрати в холодильник і залишити там на півгодини. Вийняти крем, збити його міксером до пишності і відставити поки що убік. Охолоджені жирні вершки збити міксером до стійких піків (але не перезбийте, інакше вершки почнуть розшаровуватися і перетворяться на масло).
- Не перестаючи збивати вершки, додати в них цукрову пудру. Збивати крем до повного розчинення пудри на невеликій швидкості. З'єднати в мисці збиті вершки із заварним кремом та вимішати лопаткою до однорідної консистенції.
- Крем "Дипломат" можна використовувати відразу після приготування. Зазвичай цей крем використовують для приготування тістечок, еклерів, десертів або прикраси тортів.