Сметанно-шоколадний крем
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр цукрової пудри (або за смаком)
- 150 гр чорного шоколаду
- 100 гр сметани 15-20%
- 50 гр вершкового масла
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1/4 ч.л. солі
Інструкції:
- Поломати шоколад на маленькі шматочки і перекласти його в миску.
- Нарізати вершкове масло на шматочки і додати до миски з шоколадом.
- Поставити миску на водяну баню та розігрівати крем, часто помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів, але не доводити до кипіння.
- Зняти миску з водяної бані, охолодити крем до теплої температури, додати сіль, ванільний цукор і добре перемішати.
- Поступово додавати до шоколадного крему сметану, перемішувати до однорідного кольору.
- Просіяти цукрову пудру через сито. Збиваючи сметанно-шоколадний крем міксером, поступово додавати в нього цукрову пудру і збивати ще 1-2 хвилини до пишності.
- Готовий крем можна використовувати для приготування тортів одразу після збивання.
- Щоб прикрасити кремом випічку, його потрібно накрити плівкоюі поставити в холодильник на 2-3 години (або в морозилку на 20 хвилин). Потім наповнити охолодженим шоколадно-сметанним кремом кондитерський мішок і прикрасити ним тістечка або торти.