Поломати шоколад на маленькі шматочки і перекласти його в миску.
Нарізати вершкове масло на шматочки і додати до миски з шоколадом.
Поставити миску на водяну баню та розігрівати крем, часто помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів, але не доводити до кипіння.
Зняти миску з водяної бані, охолодити крем до теплої температури, додати сіль, ванільний цукор і добре перемішати.
Поступово додавати до шоколадного крему сметану, перемішувати до однорідного кольору.
Просіяти цукрову пудру через сито. Збиваючи сметанно-шоколадний крем міксером, поступово додавати в нього цукрову пудру і збивати ще 1-2 хвилини до пишності.
Готовий крем можна використовувати для приготування тортів одразу після збивання.
Щоб прикрасити кремом випічку, його потрібно накрити плівкоюі поставити в холодильник на 2-3 години (або в морозилку на 20 хвилин). Потім наповнити охолодженим шоколадно-сметанним кремом кондитерський мішок і прикрасити ним тістечка або торти.