Сметанно-шоколадний крем

 Сметанно-шоколадний крем
4.2
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр цукрової пудри (або за смаком)
  • 150 гр чорного шоколаду
  • 100 гр сметани 15-20%
  • 50 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1/4 ч.л. солі

Інструкції:

  1. Поломати шоколад на маленькі шматочки і перекласти його в миску.
  2. Нарізати вершкове масло на шматочки і додати до миски з шоколадом.
  3. Поставити миску на водяну баню та розігрівати крем, часто помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів, але не доводити до кипіння.
  4. Зняти миску з водяної бані, охолодити крем до теплої температури, додати сіль, ванільний цукор і добре перемішати.
  5. Поступово додавати до шоколадного крему сметану, перемішувати до однорідного кольору.
  6. Просіяти цукрову пудру через сито. Збиваючи сметанно-шоколадний крем міксером, поступово додавати в нього цукрову пудру і збивати ще 1-2 хвилини до пишності.
  7. Готовий крем можна використовувати для приготування тортів одразу після збивання.
  8. Щоб прикрасити кремом випічку, його потрібно накрити плівкоюі поставити в холодильник на 2-3 години (або в морозилку на 20 хвилин). Потім наповнити охолодженим шоколадно-сметанним кремом кондитерський мішок і прикрасити ним тістечка або торти.