Тістечко "Картопля" із сухарів

Тістечко "Картопля" із сухарів
4.1
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г здобних ванільних сухарів (без ізюма)
  • 120 мл молока
  • 120-140 г волоських горіхів (очищених)
  • 120 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 г чорного або молочного шоколаду (можна замінити на 1 ст. л. какао-порошку)
  • 1-2 ст.л. коньяку/рому/горілки/лікера (не обов'язково)
  • 1 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування:

  1. Очистіть волоські горіхи від шкаралупи та обсмажте їх на сухій сковороді до появи приємного аромату та золотистого кольору. Пропустіть сухарі з горіхами через м'ясорубку та перемішайте.
  2. У невеликій каструлі змішайте молоко, цукор, шоколад та какао-порошок та поставте на вогонь. Вийміть вершкове масло з холодильника та наріжте невеликими кубиками. За постійного помішування, доведіть шоколадний крем до кипіння та зразу ж зніміть з вогню.
  3. Додайте в каструлю із шоколадною масою вершове масло та ретельно перемішуйте до його повного розчинення. Додайте до теплої шоколадної маси алкоголь, всипте горіхи з сухарями та ретельно перемішайте. Залиште "тісто" протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Сформуйте з шоколадної маси овальні тістечка вологими руками, надайте їм овальну форму та обваляйте у какао-порошку, подрібнених сухарях, горіхах або кокосовій стружці (на вибір). Викладіть вироби на деко, викладену папером для випікання та відправте в холодильник.
  5. Тістечка "Картопля" повинні настоятися в холодильнику не менше 4 годин. Після цього вийміть шоколадні тістечка з холодильнику та повторно обваляйте у какао-порошку або іншій прикрасі (не обов'язково). Смакуйте!