Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте м'яку частину на тонкі шматочки.
Перемішайте нарізані яблука, воду та цукор в каструлю та ставте на середній вогонь.
Проваріть яблука до м'якості протягом 3-5 хвилин після закипання, помішуючи якомога частіше.
Зніміть каструлю з вогню, розтерти яблука (можна не розтирати, якщо хочете, щоб крем був неоднорідною консистенцією), накрийте кришкою та залиште на 40-60 хвилин до повного охолодження.
Збийте міксером холодну сметану з цукровою пудрою.
Додайте сметану до яблучного крему та обережно перемішайте до однорідності за допомогою лопатки.
Готовий яблучний крем можна подавати як самостійний десерт або використовувати для приготування тортів, пирогів.