Яблучний крем
Кухня
Інгредієнти:
- 8 середніх яблук
- 220 г сметани 20%
- 200 г цукру
- 120 мл чистої води
- 1 ст. л. цукрової пудри
- 5 г ванільного цукру
- ½ ч. л. молотої кориці (не обов'язково)
Рецепт приготування:
- Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте м'яку частину на тонкі шматочки.
- Перемішайте нарізані яблука, воду та цукор в каструлю та ставте на середній вогонь.
- Проваріть яблука до м'якості протягом 3-5 хвилин після закипання, помішуючи якомога частіше.
- Зніміть каструлю з вогню, розтерти яблука (можна не розтирати, якщо хочете, щоб крем був неоднорідною консистенцією), накрийте кришкою та залиште на 40-60 хвилин до повного охолодження.
- Збийте міксером холодну сметану з цукровою пудрою.
- Додайте сметану до яблучного крему та обережно перемішайте до однорідності за допомогою лопатки.
- Готовий яблучний крем можна подавати як самостійний десерт або використовувати для приготування тортів, пирогів.