Яблучний крем

Яблучний крем
3.7
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8 середніх яблук
  • 220 г сметани 20%
  • 200 г цукру
  • 120 мл чистої води
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 5 г ванільного цукру
  • ½ ч. л. молотої кориці (не обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте м'яку частину на тонкі шматочки.
  2. Перемішайте нарізані яблука, воду та цукор в каструлю та ставте на середній вогонь.
  3. Проваріть яблука до м'якості протягом 3-5 хвилин після закипання, помішуючи якомога частіше.
  4. Зніміть каструлю з вогню, розтерти яблука (можна не розтирати, якщо хочете, щоб крем був неоднорідною консистенцією), накрийте кришкою та залиште на 40-60 хвилин до повного охолодження.
  5. Збийте міксером холодну сметану з цукровою пудрою.
  6. Додайте сметану до яблучного крему та обережно перемішайте до однорідності за допомогою лопатки.
  7. Готовий яблучний крем можна подавати як самостійний десерт або використовувати для приготування тортів, пирогів.